DEH

DEH

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Στη «γραμμή» Φωτόπουλου η ΔΑΚΕ...

Εντείνονται οι πιέσεις που ασκούνται -κυρίως από κομματικά στελέχη της ΝΔ- στην κυβέρνηση για να θέσει άμεσα τα θέματα προς επαναδιαπραγμάτευση στους δανειστές της χώρας, ενώ ταυτόχρονα διατυπώνονται ήδη και οι πρώτες ενστάσεις σε ό,τι αφορά το επιθετικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που θέλει να υλοποιήσει ο πρωθυπουργός


Εντείνονται οι πιέσεις που ασκούνται -κυρίως από κομματικά στελέχη της ΝΔ- στην κυβέρνηση για να θέσει άμεσα τα θέματα προς επαναδιαπραγμάτευση στους δανειστές της χώρας, ενώ ταυτόχρονα διατυπώνονται ήδη και οι πρώτες ενστάσεις σε ό,τι αφορά το επιθετικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που θέλει να υλοποιήσει ο πρωθυπουργός.

Χθες ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα, Ν. Κιουτσούκης, τάχθηκε -με μια «σκληρή» δήλωσή του- κατά των αποκρατικοποιήσεων και ταυτίστηκε εν πολλοίς με τον επικεφαλής της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Ν. Φωτόπουλο. Συγκεκριμένα, αφού προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι «εάν ξεχάσει την κοινωνία και τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, η κοινωνία όχι μόνο θα εξεγερθεί, αλλά θα εκραγεί», προσέθεσε: Υπουργοί... Ινδιάνοι.

«Σε αυτούς τους υπουργούς που παριστάνουν τους... Ινδιάνους και θυσιάζουν στον βωμό της προσευχής ό,τι απέμεινε όρθιο, ικανοποιώντας και τις τελευταίες απαιτήσεις των τροϊκανών, πιστεύοντας ότι έτσι θα εξευμενίσουν? το πνεύμα της Λαγκάρντ, της Μέρκελ, του Σόιμπλε και του Ρέσλερ που δεν έχουν διάθεση να επαναδιαπραγματευτούν, τους καλούμε να σταματήσουν να συμπεριφέρονται ως ιθαγενείς και να σταθούν ως ισότιμα μέλη στην ΕΕ ικανοποιώντας τη νωπή λαϊκή εντολή».

Για τις αποκρατικοποιήσεις ο κ. Κιουτσούκης υπογράμμισε -απευθυνόμενος στην κυβέρνηση- ότι «δεν μπορεί να πωλείται ο ΟΣΕ γιατί δήθεν παράγει... έλλειμμα, η ΔΕΗ για να γίνει ανταγωνιστική, η ΕΥΔΑΠ γιατί έχει κέρδη και η δημόσια περιουσία για να μην... καταπατηθεί!!! Αυτό δεν είναι κριτήριο και θυμίζει την πλανόδια λογική ''όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω''».

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ έχουν ήδη διατυπωθεί οι πρώτες επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά την τακτική που έχει επιλέξει ο κ. Σαμαράς πρώτα να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό και μετά να θέσει επί της ουσίας το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης. Ο κ. Ν. Κακλαμάνης διαφώνησε -από το βήμα της Βουλής- με τη θέση αυτή, ενώ χθες και ο κ. Γερ. Γιακουμάτος ζήτησε από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ.

Γ. ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣwww.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: