DEH

DEH

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Αρχίζουν τα «όργανα» σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ

mic 1του Μιχάλη Αγραφιώτη
στο kozan.gr

Ο προγραμματισμός του Αντώνη Σαμαρά όσο αφορά τα θέματα της ΔΕΗ και την επικείμενη αποκρατικοποίηση της βάζει φωτιά στους κομματικούς μηχανισμούς της περιοχής, αφού πλέον βρίσκονται ιδιαίτερα εκτεθειμένοι απέναντι σε χιλιάδες εργαζόμενους. Η Νέα Δημοκρατία γιατί θα βρεθεί αντιμέτωπη με πολλές ανατροπές στα εργασιακά, μισθολογικά και ιδιοκτησιακά δεδομένα της επιχείρησης και από την άλλη το ΠΑΣΟΚ που άνοιξε το δρόμο με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και συνεχίζει την αδιάλλακτη πορεία στηρίζοντας εμπράκτως την κυβέρνηση Σαμαρά στο έργο των αποκρατικοποιήσεων.
Η Νέα Δημοκρατία, ούσα σε τροχιά εξουσίας δεν θα κληθεί να αντιμετωπίσει βαρέως τις αντιδράσεις γιατί πολύ απλά ως κυβέρνηση θα μπορεί να διατηρήσει τις ισορροπίες της στο εσωτερικό της. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στο ΠΑΣΟΚ, όπου πολλά από τα στελέχη του που προσδοκούσαν να διεκδικήσουν ισχυρές θέσεις εκμεταλλευόμενοι τη συνδικαλιστική τους δράση στη ΔΕΗ, πλέον αντιμετωπίζουν όχι μόνο τον κίνδυνο της απαξίωσης στον εργασιακό τους χώρο, κάτι το οποίο έχει ήδη συμβεί αλλά πλέον την πλήρη απαξίωση του λόγου και της πολιτικής τους δυναμικής.
Ο εγκλωβισμός των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που κάποτε απολάμβαναν των
προνομίων της Χαριλάου Τρικούπη είναι σε τέτοιο βαθμό που ουσιαστικά τους κόβει το μέλλον για πολιτική δράση. Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα για τους οπαδούς Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου, αφού ήδη έχει αρχίσει να διαφαίνεται στον ορίζοντα η πλήρης αποπομπή τους από το ΠΑΣΟΚ και η δημόσια απαξίωση τους από τη σημερινή ηγεσία του κινήματος.
Τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν οι πρώτες μεγάλες αντιδράσεις για τις ενέργειες της κυβέρνησης για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ. Το βάρος φαίνεται ότι θα σηκώσουν τα στελέχη και οι συνδικαλιστές που δεν εκτέθηκαν υποστηρίζοντας σιωπηλώς το statusquoτης περασμένης 2ετίας. Παρά τις αντιδράσεις αυτά που επιβάλλονται θα περάσουν και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Αναμένεται η απεμπλοκή πολλών εργαζομένων από τη δράση στα σωματεία θέλοντας να δείξουν την αγανάκτηση τους σ’ αυτά που επιβάλλει η κυβέρνηση και συνδιοργανώνει το ΠΑΣΟΚ, ενώ η αποχώρηση όλων αυτών που είπαν ψέματα και παραπλάνησαν τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, φτάνοντας τα πράγματα σ’ αυτό το σημείο είναι επιβεβλημένη. Ίσως τέτοιου είδους στελέχη εννοούσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ότι πρέπει να αποχωρήσουν, ώστε το ΠΑΣΟΚ να δει καλύτερες ημέρες

Δεν υπάρχουν σχόλια: