DEH

DEH

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΕ 4 ΒΗΜΑΤΑ

Με μεθοδευμένη και επαίσχυντη τακτική ωρισμένοι  "συνάδελφοι " συνταξιούχοι της ΔΕΗ , με την συνέργεια δυστυχώς της Υπηρεσίας έκδοσης αποφάσεων χορήγησης κύριας σύνταξης ( ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) , "κατάφεραν" να αποσπάσουν κατά προνομιακό τρόπο οριστική απόφαση κύριας σύνταξης σε χρόνο ρεκόρ , αν και συνταξιοδοτήθηκαν 1 και 1,5 χρόνο αργότερα από τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων τους και  να επηρεάουν εν συνεχεία τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας ( Υπουργός κ. Βρούτσης), ώστε η σειρά προτεραιότητας για καταβολή του εφάπαξ να αλλάξει από το καθεστώς που ίσχυε και ετηρείτο με ευλάβεια βάσει της αίτησης συνταξιοδότησης και της προσωρινής απόφασης που εξέδιδε κατά πάγια τακτική η υπηρεσία (ανεξάρτητα από το πότε η τελευταία θα ολοκλήρωνε την επεξεργασία του φακέλου τους και θα εξέδιδε την οριστική απόφαση). Η νέα λίστα που ήδη διαμορφώνεται πετάει στο καλάθι των αχρήστων την τηρούμενη μέχρι σήμερα λίστα αναμονής των περίπου 3.000 συνταξιούχων που καρτερικά αναμένουν να έρθει η σειρά τους πλέον των δύο ετών και τώρα που "έφτασαν στη βρύση για να πιούνε νερό" θα καπελωθούν από περίπου 300-500 άτομα που θα προταχθούν. Η κατάπτιστη μεθόδευση που ακολουθήθηκε, βάσει των εξελιχθέντων γεγονότων, περιλάμβανε τα ακόλουθα βήματα:

1ο βήμα: Στους ημέτερους και τους προσκείμενους στον ασφαλιστικό φορέα και τα κομματικά γραφεία εκδόθηκαν απευθείας οριστικές αποφάσεις κατά σκανδαλώδη και προνομιακό τρόπο ενώ συνταξιοδοτήθηκαν 1 και 1,5 χρόνο μετά από τη συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων συνταξιούχων για τους οποίους είχαν εκδοθεί προσωρινές αποφάσεις, βάζοντας τους φακέλους των τελευταίων στο "ράφι" ως προς την έκδοση των οριστικών τους αποφάσεων κύριας σύνταξης για διάστημα πλέον του ενός χρόνου με παιδαριώδεις δικαιολογίες.
2ο βήμα:  Κατάφεραν και έβαλαν θέμα ημερήσιας διάταξης στο ΔΣ του ΤΑΥΤΕΚΩ να κρίνει ότι το στοιχείο που θα καθορίζει την καταβολή του εφάπαξ πρέπει να είναι η ημερομηνία έκδοσης οριστικής απόφασης κύριας σύνταξης, αγνοώντας ότι υπάρχει επίσημη λίστα περίπου 3.000 συνταξιούχων , πολλοί εκ των οποίων περιμένουν ήδη 2 χρόνια τώρα την καταβολή του εφάπαξ βάσει των προσωρινών αποφάσεων που τους χορήγησε η Υπηρεσία , όπως παγίως ίσχυε επί 40 χρόνια. (Έξ άλλου ο συνταξιούχος δεν ελέγχει την διαχείριση και τον ρυθμό επεξεργασίας του φακέλου του και πότε θα του εκδοθεί η οριστική απόφαση). Το ΤΑΥΤΕΚΩ έλαβε απόφαση αρνητική για την αλλαγή του τρόπου κατάρτισης της λίστας αναμονής για καταβολή του εφάπαξ. Δηλαδή αποφάσισε την διατήρηση της κατάστασης όπως είχε.
3ο βήμα:  Η Κυβερνητική Επίτροπος άσκησε ΒΕΤΟ κατά της απόφασης του ΤΑΥΤΕΚΩ . Το θέμα παραπέμφθηκε στον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας για να λύσει την διαφωνία μεταξύ της απόφασης ΤΑΥΤΕΚΩ και του ΒΕΤΟ της Κυβερνητικής Επιτρόπου.
4ο βήμα: Ο Υπηρεσιακός Υπουργός κ. Ρουπακιώτης αρνήθηκε να πάρει απόφαση. Ο νέος Υπουργός κ. Βρούτσης αποφάσισε την αλλοίωση της σειράς προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία έκδοση της οριστικής απόφασης κύριας σύνταξης, αγνοώντας την τεράστια πλειοψηφία των συνταξιούχων που περιμένουν πλέον των 2 ετών με βάση το καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα. Ήδη διαμορώνονται νέες καταστάσεις χορήγησης του εφάπαξ που θα πάει τη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων κατά 300-500 άτομα πίσω.
ΕΥΓΕ "συνάδελφοι".

Μάλλον, τώρα που θα έρθουν στο φως για όλους τους συνταξιούχους οι ακριβείς ημερομηνίες συνταξιοδότησής τους και η ημερομηνία έκδοσης της οριστικής απόφασης κύριας σύνταξης (κάτι που παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας αρνείτο η Υπηρεσία να μας χορηγήσει, ακόμα και μετά από εισαγγελική παραγγελία) ...θα έχει πολύ δουλειά ο αρμόδιος Εισαγγελεάς !!!!

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΤΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

κρεμαλα στα γουρουνια τα ελεεινα αποβρασματα που δεν δουλεψαν ποτε στη ζωη τους και τους υπεθαλπταν η apxinonoiτησ ΓΕΝΟΠ και του σπαρτακου τα ελεινα τομαρια που πασχιζουν γιατα δικαια των εργαζομενων ΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΣΚΕ ΤΩΡΑ ΣΙΩΠΑΤΕ......

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ...Κ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΞΑΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ Κ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΑΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Πρεπει να επεμβει ο εισαγγελεας να δουμε ποσοι πηραν αποφαση σε χρονο ρεκορ ενω αλλοι 2 χρονια και ακομα περιμενουν.

Ανώνυμος είπε...

3 ΚΑΘΙΚΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝΕ ΑΠΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ,ΤΩΡΑ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ...

deitzis είπε...

Ας οψεται το λαμογιο ο Περδικκιωτης κολληταρι του Βρουτση,μαθευτηκαν τα ονόματα

Ανώνυμος είπε...

οτι ελεεινοι και τρισαθλιοι[δοσιλογοι] ειναι αυτοι που εκαναν την προσφυγη το ιδιο τρισαθλιοι ειναι αυτοι που ηρθαν στην κυβερνηση.ΠΤΟΛΑΙΜΑΙΟΙ ΔΥΡΤΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΦΑΝ ΤΟ ΚΟΝΔΥΛΙ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΝΕ ΔΙΚΑΣΤΗΚΑ?

ptolemaidiotis21 είπε...

Κάτι λένε για ασφαλιστικα μετρα και συναντηση με Βρουτση αλλα δεν ειμαι σιγουρος

Ανώνυμος είπε...

Για τους μη γνωριζοντες:Oι «συνάδελφοι», συνταξιούχοι Λόφτσαλης Παναγιώτης (εν ενεργεία Γεν. Γραμματέας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με τη ΔΑΚΕ), Βαρλάμος Παύλος (εν ενεργεία Γεν. Γραμματέας της ΕΤΕ/ΔΕΗ με τη ΔΑΚΕ) και Παπαγεωργίου Αργύρης (εν ενεργεία διορισμένος Πρόεδρος του ΟΚΔΕ/ΔΕΗ με την ΠΑΣΚΕ) έκαναν ένσταση προς το Δ.Σ του ΤΑΥΤΕΚΩ με το αίτημα να σταματήσουν να χορηγούν το εφάπαξ με τη σειρά προτεραιότητας που υπάρχει μέχρι σήμερα και να την αλλάξουν τοποθετώντας πρώτους όσους συνάδελφους παίρνουν στα χέρια τους την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ.