DEH

DEH

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ «Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενης Επιφάνειας»



Κατά τη διάρκεια της καταθλιπτικής συνάντησης του κ. Ι. Στουρνάρα με την «τρόικα εσωτερικού», δηλαδή με τους κκ. Αντ. Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, την περασμένη Τετάρτη στο Μαξίμου έπεσε στο τραπέζι και το περίφημο «χαράτσι της ΔΕΗ». Η επίσημη ονομασία του κεφαλικού φόρου είναι «Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενης Επιφάνειας».
Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος έχει ιδιαίτερη ευαισθησία με το μέτρο διότι υπήρξε εμπνευστής του πέρυσι στη ΔΕΘ (προκαλώντας πανελλαδική «ηλεκτροπληξία»...), εισηγήθηκε να επικρατήσει ο «τεχνικός» όρος και να πάψουν οι κυβερνητικοί να το αποκαλούν «χαράτσι». Ζήτησε λοιπόν από τον κ. Σαμαρά να «μαζέψει» τον κ. Νότη Μηταράκη, ο οποίος εξακολουθεί να ομιλεί για «χαράτσι» νομίζοντας ότι βρίσκεται ακόμη στην αντιπολίτευση. Πράγματι, αν το «χαράτσι» μετονομαστεί «Ειδικό Τέλος», ίσως πληρώνεται με ενθουσιασμό, προθυμία και ευγνωμοσύνη...
Με την ευκαιρία αυτή μαθαίνω από ανώτατη πηγή της ΔΕΗ που βρίσκεται κοντά στον επικεφαλής της επιχείρησης κ. Αρθούρο Ζερβό ότι το «χαράτσι» θα εξακολουθεί να συμπεριλαμβάνεται στον λογαριασμό της ΔΕΗ, αλλά η ΔΕΗ από εδώ και στο εξής δεν θα διακόπτει την ηλεκτροδότηση σε όποιον δεν το πληρώνει (αρκεί βέβαια να καταβάλλει το κόστος του ρεύματος). Η απόφαση ελήφθη γιατί εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες δεν εξυπηρετούσαν τους... τερατώδεις λογαριασμούς, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να αποκτήσει... τερατώδες ταμειακό πρόβλημα. Με απλά λόγια, η ΔΕΗ «κλείνει το μάτι» στους πελάτες της να πληρώνουν το ρεύμα και μόνον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: