DEH

DEH

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΔΕΗ, το κακομαθημένο παιδί του δημοσίου

Το κακομαθημένο παιδί του δημοσίου, η ΔΕΗ αποφάσισε να συμπεριφερθεί ακριβώς σαν… κακομαθημένο παιδί. Που του παίρνουν τις καραμέλες και βάζει τα κλάματα.
Που το πνίγει το δίκιο και βγάζει ανακοινώσεις για να απαντήσει σε όσους ασκούν κριτική.
Τα κυριακάτικα δημοσιεύματα για ΔΕΚΟ που δεν μείωσαν τους μισθούς και τα επιδόματα παρά τις διαταγές και τους νόμους στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης που φέρνει περικοπές, φωτογράφιζαν τη ΔΕΗ. Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Κ.Ο. της ΝΔ τόνισε για την υπόθεση: «Βάλαμε τάξη στις ΔΕΚΟ που αρνούνται να εφαρμόσουν ψηφισμένους νόμους για τα μισθολόγια. Έτσι θα υπάρξει κι εκεί εξυγίανση άμεσα».
Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει στη ΔΕΗ, αλλά είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι και τόσο… νομοταγείς. Το έχουν αποδείξει στο παρελθόν με τα ταξίδια, τα επιδόματα, τα χλιδάτα συνέδρια και ότι άλλο έδιναν οι διοικήσεις της Επιχείρησης στο πλαίσιο της «συναλλαγής» με τους συνδικαλιστές.
Όμως το πέρασμα του χρόνου και η οικονομική καταστροφή δεν αφήνουν πολλά περιθώρια. Δε μπορεί δηλαδή να κόβεται η σύνταξη των 1.000 ευρώ και να συνεχίζεται το πάρτι στη ΔΕΗ. Όμως, διοίκηση και συνδικάτο φαίνεται ότι λειτουργούν με τη δική τους λογική, τη λογική του κλειστού κλαμπ στο οποίο ότι
συμβαίνει μένει και μυστικό.
Ενοχλήθηκαν λοιπόν με τις φήμες ότι δεν έχουν κάνει περικοπές γι’ αυτό και έβγαλαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν:
«Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου σε σχέση με την εφαρμογή των νόμων που αφορούν τη μείωση του μισθολογικού κόστους στις ΔΕΚΟ και τις εταιρείες που ελέγχονται από το Ελληνικό Δημόσιο, η ΔΕΗ διευκρινίζει ότι, σε ό,τι την αφορά, τηρεί και εφαρμόζει πάντα πιστά τους νόμους της Πολιτείας.
Αυτό αφορά ιδίως του νόμους που θεσπίστηκαν για τον έλεγχο και τον περιορισμό του μισθολογικού κόστους. Με την άμεση και πλήρη εφαρμογή των νόμων αυτών, καθώς και με την υλοποίηση εσωτερικών δράσεων εξορθολογισμού, όπως αναλυτικά εκτέθηκε με το Δελτίο Τύπου της 19-7-2012, ο Όμιλος ΔΕΗ πέτυχε ιδιαίτερα σημαντική μείωση του κόστους λειτουργίας του και αύξηση της παραγωγικότητας της εταιρείας, ενώ παράλληλα βελτίωσε την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει στους καταναλωτές.
Διευκρινίζεται, τέλος, ότι η μέση μείωση κατά 36% της ανά εργαζόμενο μισθολογικής δαπάνης δεν επιτεύχθηκε με «οριζόντια» μείωση των αποδοχών, αλλά με προοδευτικό τρόπο, ανάλογα με το ύψος των αποδοχών και την ιεραρχική θέση του κάθε εργαζόμενου του Ομίλου. Έτσι, η μείωση αποδοχών κυμαίνεται από 22% για τους εργαζόμενους με τις χαμηλότερες αποδοχές έως και πάνω από 50% για τα ανώτατα στελέχη της Επιχείρησης».
Μάλιστα, η καλοπληρωμένη διοίκηση ενοχλήθηκε, η ίδια που πριν λίγες ημέρες αποκαλύφθηκε ότι έπαιρνε 3.500 ευρώ το μήνα για οικογενειακά επιδόματα για κάθε στέλεχος συνέχεια.
Είναι οι ίδιοι που χορηγούσαν επίδομα… φαξ 580 ευρώ στους εργαζόμενους, προφανώς για να τους κλείνουν το μάτι.
Φτάνει πια με τη λογική του κακομαθημένου παιδιού που δεν του δίνουν καραμέλες ή τα παιχνίδια του για να παίξει. Δεν καταλαβαίνουν φαίνεται ούτε που βρίσκονται, ούτε τι συμβαίνει γύρω τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: