DEH

DEH

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Οσοι αντιστέκονται, συκοφαντούνται



Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ Η ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ
Χωρίς έκπληξη αλλά με μεγάλη θλίψη παρακολουθούμε από χθες ένα όργιο μαύρης προπαγάνδας παραπληροφόρησης και τρομοκράτησης του λαού μας σε σχέση με τη στάση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στη σχεδιαζόμενη εκποίηση της τελευταίας μεγάλης Δημόσιας Επιχείρησης του Ελληνικού λαού.
Διάφοροι κονδυλοφόροι αλλά και σχολιαστές από μικροφώνου, δυστυχώς και ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης, που επί ενάμισι χρόνο τώρα έκαναν πλύση εγκεφάλου και λοβοτομή στο λαό μας υπέρ του μνημονίου, προκειμένου να διευκολύνουν την κυβέρνηση στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, ανέλαβαν εργολαβικά, πριν καν η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ μιλήσει, να τρομοκρατήσουν τους καταναλωτές σπιλώνοντας τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ότι απειλεί με BLACK OUT και ότι εκβιάζει. Για μια ακόμη φορά ακούστηκαν και γράφτηκαν με φοβερή ευκολία και πηχυαίους
τίτλους οι γνωστές εκφράσεις «κατεβάζουν τους διακόπτες», «απειλούν με ηλεκτροσόκ».
Για να τελειώνει μια για πάντα αυτή η απαράδεκτη και στημένη ιστορία του κοινωνικού αυτοματισμού που διαμορφώνει συνθήκες παραπληροφόρησης και κατασυκοφάντησης προσώπων και αγώνων δίκην κρεατομηχανής του κιμά, θέλουμε να ρωτήσουμε τους στημένους παπαγάλους της παραπληροφόρησης:
Το δικαίωμα της απεργίας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο, Ναι ή Όχι;
Ή μήπως καταργήθηκε και αυτό από την ΤΡΟΪΚΑ;
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με πράξεις και όχι με λόγια έχει δείξει πως βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία και τους Έλληνες καταναλωτές.
Είναι το συνδικάτο που ζήτησε , κάνοντας κατάληψη στο κτίριο του ΟΑΕΔ, να σταματήσουν οι υπερωρίες στη ΔΕΗ και αντί αυτών να γίνουν προσλήψεις.
Είναι το συνδικάτο που από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την αντίθεσή του με καταλήψεις και κινητοποιήσεις στο χαράτσι του τέλους ακινήτων.
Επειδή λοιπόν οι Έλληνες εργαζόμενοι, οι Έλληνες καταναλωτές δεν έχουν κοντή μνήμη δεν θα καταφέρετε να εμφανίσετε τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ως εκβιαστή.
Τρομοκράτες κι εκβιαστές είναι αυτοί που με τις πολιτικές τους οδήγησαν τον περήφανο λαό μας στα όρια της εξαθλίωσης, αυτοί που ευθύνονται για τους χιλιάδες ανέργους.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ όπως έκανε πάντα θα κινηθεί μέσα στα πλαίσια των όσων οι νόμοι ορίζουν και το Σύνταγμα , ακόμα, προστατεύει το δικαίωμα στην απεργία.
Θα περιμένουμε από την κυβέρνηση να εκδηλώσει την πολιτική της για τον τομέα της Ενέργειας και τη ΔΕΗ ειδικότερα. Δεν θα πρέπει όμως η κυβέρνηση να αγνοεί τον αναγνωρισμένο θεσμικά ρόλο (σε όλη την Ευρώπη) των συνδικάτων και ως κοινωνικοί εταίροι θα διατυπώσουμε τις θέσεις μας με σαφήνεια.
Εάν η κυβέρνηση μας αποδείξει ότι ιδιωτικοποιούμενη η ΔΕΗ ή ξεπουλώντας διάφορα κομμάτια της (π.χ. μονάδες) αύριο το πρωί ο καταναλωτής θα έχει φθηνότερη KWh εμείς θα συμφωνήσουμε η ιδιωτικοποίηση να γίνει από σήμερα κιόλας.
Δυστυχώς, όμως για όσους σχεδιάζουν το ξεπούλημα της ΔΕΗ όσο κι αν προσπαθήσουν αυτό δεν θα καταφέρουν να το αποδείξουν ποτέ.
Όπου το αγαθό της Ηλεκτρικής Ενέργειας πέρασε από τα χέρια του Δημοσίου στα χέρια των ιδιωτών είχαμε τριπλασιασμό και τετραπλασιασμό των τιμολογίων και αυτό γιατί το κίνητρο και ο θεός του ιδιώτη είναι ένα και μόνο ένα. Το κέρδος και μόνο το κέρδος και αυτό το κέρδος δεν θα βγει από πουθενά αλλού παρά μονάχα από τις τσέπες των καταναλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: