DEH

DEH

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Ενστάσεις ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ



Εμπλοκή παρατηρήθηκε, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, τις τελευταίες ώρες στις συνομιλίες μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και ειδικά για τη ΔΕΗ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ εκφράζουν ενστάσεις ως προς τη διατυπωθείσα πρόθεση του κ. Α. Σαμαρά να εντάξει στο πρώτο κύμα των ιδιωτικοποιήσεων τη ΔΕΗ και συγκεκριμένα τον τομέα της παραγωγής ρεύματος και το λειτουργικό έργο της επιχείρησης. Αν και δεν εκτιμάται ότι το ζήτημα αυτό θα ανατρέψει τις ισορροπίες που υπάρχουν αυτή την ώρα μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, εντούτοις χθες αναβλήθηκε η προγραμματισμένη σύσκεψη των εκπροσώπων των τριών κομμάτων και το όλο θέμα παραπέμφθηκε στους αρχηγούς.
Ο πρωθυπουργός αναμενόταν να μιλήσει, πριν από την έναρξη της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις, με τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη προκειμένου να ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση.

Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς αναμενόταν να επιμείνει στην άμεση ιδιωτικοποίηση τμήματος της επιχείρησης, καθώς θεωρεί την κίνηση αυτή ικανή να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα είναι βέβαιος ότι έτσι θα εκπέμψει μήνυμα αποφασιστικότητας και στο εσωτερικό.
Εάν δεν υπάρξει απόφαση, τότε είναι πιθανό στην αποψινή του ομιλία να παρουσιάσει μια πιο γενική προσέγγιση στο θέμα της ενέργειας και να μη δεσμευθεί για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: