DEH

DEH

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

ΑΝ.ΕΛ.για ΔΕΗ: ΠΥΛΩΝΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ -ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ανελ
 
ΔΕΗ
‘Ένας από τους κυρίαρχους πυλώνες της Εθνικής - Οικονομικής  Κυριαρχίας μας


Για τους Ανεξάρτητους Έλληνες η ΔΕΗ αποτελεί έναν από τους κυρίαρχους πυλώνες Εθνικής Κυριαρχίας. 
Οφείλαμε, λοιπόν, στο πλαίσιο της Συγκυβέρνησης στην οποία υπηρετούμε, να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις και να διασφαλίσουμε την μεγαλύτερη δυνατή προστασία τόσο για τη ΔΕΗ όσο και των εργαζομένων της. 
Οι αντιστάσεις που βρήκαμε στην προσπάθεια μας αυτή, προέρχονταν τόσο από το εξωτερικό, όσο και από το εσωτερικό, δηλαδή το παλιό πολιτικό σύστημα, που είχαν συμφωνήσει και εγκρίνει το 2014, την οριζόντια πώληση της λεγόμενης «Μικρής ΔΕΗ» και συγκεκριμένα περιελάμβανε:
το 26,3% του σημερινού υδροηλεκτρικού δυναμικού της   
το 22% του συνολικού παραγωγικού δυναμικού της
το 21,4% του σημερινού λιγνιτικού δυναμικού της
το 18% του σημερινού δυναμικού φυσικού αερίου της.
Πράγματι, τα πρώτα 3 έτη της διακυβέρνησής μας είχαμε αποτρέψει εντελώς κάθε εκδοχή πώλησης, οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου της ΔΕΗ με αντάλλαγμα το σύστημα πώλησης ρεύματος σε ιδιώτες παραγωγούς, στις λεγόμενες μέσες τιμές του συστήματος (ΝΟΜΕ).
Ωστόσο, στα τέλη του 2016 εκδόθηκε αμετάκλητη απόφαση του Ευρωδικαστηρίου, που καταδίκασε, δυστυχώς, την ΔΕΗ για κατοχή δεσπόζουσας θέσης στα ορυχεία και στην παραγωγή λιγνίτη. 
Είναι αυτονόητο και γνωστό σε όλους ότι ως μέλος της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωθούμε με αυτή την απόφαση.
ΚΑΙ πάλι δεν καταθέσαμε τα όπλα. Προσπαθήσαμε να βρούμε συμβιβαστική λύση με την Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 
Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειάς μας, είναι η εξασφάλιση των πολύτιμων υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ υπό Κρατικό Έλεγχο, διατηρώντας έτσι την κυριαρχία μας τόσο στα υδατικά αποθέματά μας, όσο και την κυριαρχίας μας   στο φθηνότερο μέσο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (υδροηλεκτρικά εργοστάσια) που μειώνει δραστικά το μέσο κόστος παραγωγής ενέργειας της ΔΕΗ.
Με τα κεφάλαια από την πώληση μονάδων λιγνιτοπαραγωγής  ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΕΗ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. 
Επίσης, η ΔΕΗ εξαγοράζει την Επιχείρηση Ηλεκτρικής Ενέργειας των Σκοπίων   (EDS) με σκοπό την ενίσχυση της ενεργειακής της θέσης στα Βαλκάνια, ενώ παράλληλα αδειοδοτείται ως πάροχος φυσικού αερίου και ενισχύεται περαιτέρω. 
Περιορίσαμε ΜΟΝΟ σε ποσοστό 27% και ΟΧΙ 40% την πώληση μονάδων και ορυχείων λιγνίτη, καθώς λάβαμε προθεσμία συμμόρφωσης με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για 19 έτη (έως το 2035).
Ακόμη ΑΚΥΡΩΣΑΜΕ  την πώληση του 66% του διαχειριστή των δικτύων μεταφοράς ΑΔΜΗΕ, ο οποίος παραμένει υπό δημόσιο έλεγχο με τη συμμετοχή και ξένου επενδυτή (μερίδιο 24%) μετά την απόσχισή του από τη ΔΕΗ - σχέδιο-πρότυπο που παρακολουθούν και Ευρωπαίοι διαχειριστές.
ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΑΜΕ  τις θέσεις εργασίας και το άριστο έμψυχο δυναμικό της ΔΕΗ και το μέλλον αυτού, που αποτελεί την «καρδιά» του συστήματος της ΔΕΗ. 
ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ  το 78,6% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ και  το 90,6% του συνολικού παραγωγικού της δυναμικού. 
Έως  το 2026 η ΔΕΗ θα ελέγχει το 68% του λιγνιτικού δυναμικού, ενώ συνολικά την περίοδο 2018-2035 θα διατηρεί κατά μέσο όρο το 65% (δηλαδή το υπόλοιπο του στόχου της αποεπένδυσης κατά περίπου 40%).
ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΜΕ την συνέχιση καταβολής σημαντικών κεφαλαίων από ΟΛΟΥΣ τους λιγνιτοπαραγωγούς ΥΠΕΡ των τοπικών κοινωνιών της Φλώρινας και της Μεγαλόπολης. 
Εξασφαλίζουμε την παροχή φθηνού ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και  τηλεθέρμανσης των κατοίκων των πιο πάνω περιοχών. 
Ο αγώνας μας θα συνεχισθεί ώστε η ΔΕΗ να αποτελεί το κραταιό ενεργειακό πυλώνα της χώρας μαζί με τους εργαζόμενούς της και με την πλειοψηφία  των πολιτών θα πετύχουμε να ακυρώσουμε οριστικά και αμετάκλητα το προαποφασισμένο δόλιο σχέδιο του παλαιού πολιτικού συστήματος σε σύμπλευση με συγκεκριμένα εξωτερικά  συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: