DEH

DEH

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018

Η επιστολή καταγγελίας του Νίκου Φωτόπουλου εκπροσώπου των εργαζόμενων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ για την συμπεριφορά στο πρόσωπο του.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ

 ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ

 ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΝ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ
ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Ή ΑΠΟ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΛΑΒΕΙ
 
Συναδέλφισσες, -φοι,
Σε καμία περίπτωση δεν θα προέβαινα στην παρακάτω καταγγελία εάν δεν θεωρούσα το γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό και σε άμεση σχέση με τον αγώνα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, των
Πρωτοβάθμιων σωματείων και της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης για να μην περάσει και να μην υλοποιηθεί το καταστροφικό σχέδιο της κυβέρνησης για το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης και της Μελίτης.
Το γεγονός που καταγγέλλω είναι ότι μου απαγορεύτηκε η είσοδος στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης χθες το απόγευμα όταν ζήτησα να πάω στο γραφείο μου για ένα λεπτό να πάρω ένα φάκελο που μου ήταν απολύτως απαραίτητος για δικαστήριο απολυμένης εργαζόμενης που γίνεται σήμερα στην Κομοτηνή και στο οποίο είμαι μάρτυρας υπεράσπισης. ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ «ΓΙΑΤΙ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΕΣΠΑΣΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ»!!
Ξεκαθαρίζω με τον πιο απόλυτο τρόπο ότι αν η απαγόρευση εισόδου μου στο κτίριο που βρίσκεται το γραφείο μου ήταν στη βάση: «Έχουμε εντολή να μη μπει κανείς» ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΟΔΕΥΟΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ «ΓΙΑΤΙ ΕΣΠΑΣΕΣ ΠΟΡΤΕΣ..» ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΑ.
Η απάντηση αυτή μου δόθηκε τόσο από τον Διευθυντή Ασφάλειας, που λυπάμαι γιατί είναι και συνδικαλιστής, ο οποίος μάλιστα ήταν παρών και στον απεργιακό σχεδιασμό της ΓΕΝΟΠ!! όσο και από τον Γεν. Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων.
Αμφότεροι δε μετά τις διαμαρτυρίες μου με παρέπεμψαν να απευθυνθώ στον Διευθύνοντα Σύμβουλο.
Για λόγους αυτοσεβασμού, φυσικά και δεν το έκανα.
Αν δεν είχα κάνει «τον κόπο» να τηλεφωνήσω στον Γεν. Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων μετά την άρνηση του Διευθυντή Ασφάλειας να πάω ως το γραφείο μου, δεν θα έδινα καμία σημασία στην άρνηση του να εισέλθω στο κτίριο, αν και είναι απαράδεκτο και απίστευτο συνδικαλιστής να σου προβάλλει ένα τέτοιο λόγο για να μην σου επιτρέψει την είσοδο.
Όταν όμως ακούς με ποιο επιχείρημα ο Γεν. Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων κρίνει την συνδικαλιστική σου πράξη και αρνείται να δώσει εντολή εισόδου, το πράγμα σοβαρεύει πολύ και γεννά τεράστια ερωτηματικά για την αλλαγή αντίληψης στην ιεραρχία σχετικά με την εταιρική και δημοκρατική λειτουργία των θεσμικών οργάνων της εταιρίας.
Το κυριότερο όλων και τον καλώ να απαντήσει σε αυτό είναι αν ο Γεν. Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων ενήργησε από προσωπικό ζήλο ή είχε πάρει εντολή και αν ναι από ποιόν;
Κοντά σε αυτό το ερώτημα τίθενται και τα εξής:
Δικαιούται ο Γεν. Διευθυντής να απαγορεύει την είσοδο (κάθε συναδέλφου) με την αιτιολογία ότι έσπασε πόρτες για να κάνει κατάληψη;
Πέρασε από κάποιο πειθαρχικό για το συγκεκριμένο ζήτημα και δεν έγινε αντιληπτό;
Βγήκε κάποια απόφαση επ’ αυτού;
Αποφάσισαν κάποιοι χωρίς ούτε κλήση σε απολογία;
Όμως πέρα και πάνω από τα ερωτήματα, επειδή το πράγμα είναι πολύ σοβαρό και αφορά ζητήματα δημοκρατικής λειτουργίας, θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όσους μπορεί να ενέχονται σε μια τέτοιου είδους απαράδεκτη απόφαση.
Κύριοι,
Όπως έκανα και με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έτσι και τώρα με το ΣΥΡΙΖΑ, θα σπάσω κάθε πόρτα μαζί με δεκάδες συναδέλφους μου (που για ευνόητους λόγους δεν αναφέρω τα ονόματά τους αν και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι δεν διστάζει κανείς τους να δηλώσει την παρουσία του) και να είστε σίγουροι ότι θα το ξανακάνουμε όσες φορές χρειαστεί προκειμένου να κάνουμε το χρέος μας απέναντι στην επιχείρηση του ελληνικού λαού.
Ναι κύριοι θα σπάσουμε όλες τις πόρτες για να υλοποιούμε τις αποφάσεις της ΓΕΝΟΠ και θα καταλάβουμε κάθε γραφείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το απαράδεκτο και κατάπτυστο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Σε όσους διαφωνούν με αυτές τις δράσεις και τις θεωρούν βίαιες πράξεις, εκείνο που έχω να τους πω για να μπορούν να μας κρίνουν, είναι ότι πρέπει πρώτα να έχουν τοποθετηθεί για τα δεκάδες σκάνδαλα δισ. ευρώ σε βάρος της ΔΕΗ και των καταναλωτών.
Αν δεν έχουν μιλήσει
Αν έχουν σωπάσει
Αν με την στάση τους βοηθούν να περάσουν καταστροφικές αποφάσεις σε βάρος της επιχείρησης καλά θα κάνουν να κάνουν πρώτα την αυτοκριτική τους και μετά να κρίνουν εμάς που είμαστε σε διαρκή αγώνα με όλες τις κυβερνήσεις προκειμένου η ΔΕΗ να γλυτώσει από τα δεκάδες τρωκτικά που την λυμαίνονται.
Όσο δε για το πώς γίνεται ο συνδικαλισμός, σε όσους δεν το ξέρουν γιατί ποτέ δεν συμμετείχαν ή για όσους ξέχασαν, τους λέω ότι κυρίως γίνεται στους δρόμους με συλλαλητήρια, με συγκεντρώσεις, με καταλήψεις, με ξύλο και δακρυγόνα από τα ΜΑΤ, με συλλήψεις, με σύρσιμο στις αίθουσες των δικαστηρίων, με διώξεις, με τιμωρίες και ενίοτε με απολύσεις.
Συνεπώς υποδείξεις δεν δεχόμαστε απ’ αυτούς που δεν ξέρουν τίποτα από τα παραπάνω, που δεν έχουν νοιώσει τον πόνο από τις ροπαλιές των ΜΑΤ στην πλάτη τους για να υπερασπίσουν τη ΔΕΗ και που δεν έχουν ούτε το 1/20 των απεργιών που έχουμε δεκάδες συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ.
Όλοι μας θα κριθούμε και εμείς που σπάμε τις πόρτες ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ και όσοι σιωπούν και ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες στα συμφέροντα και τους ιδιώτες.
Ελπίζω και εύχομαι τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΗ να μην το κάνουν. Εμείς ως εκπρόσωποι των εργαζομένων πάντως ήδη έχουμε δηλώσει ότι συνένοχοι στο έγκλημα δε θα γίνουμε.
Υ.Γ. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τέτοιες πρακτικές και λογικές. Οι αγώνες μας δε θα σταματήσουν με κανενός είδους απαγορεύσεις. Η υπεράσπιση των συμφερόντων της Επιχείρησης στα χρόνια που πέρασαν δεν έγινε με δράσεις που εγκρίνουν οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις αλλά κόντρα σε αυτούς και τις πρακτικές τους.

Νίκος Φωτόπουλος
Μέλος Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε.
Εκπρόσωπος των εργαζομένων

Δεν υπάρχουν σχόλια: