DEH

DEH

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Βουλευτές της ΝΔ στη Δ. Μακεδονία, με αιχμή τις θέσεις για τη ΔΕΗ

Του Δημήτρη Γκάτσιου
Τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη ΔΕΗ και την ενεργειακή πολιτική της χώρας φέρνει στο προσκήνιο η οδός Πειραιώς.
Με πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, κλιμάκιο βουλευτών της παράταξης θα βρεθεί την Κυριακή σε πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας. Οι βουλευτές θα συμμετάσχουν σε ξεχωριστές, μικρές συσκέψεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε κάθε πόλη με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων, των εμπορικών συλλόγων, των συλλόγων συνταξιούχων ΔΕΗ. Στις συσκέψεις θα δώσουν το "παρών" τόσο κομματικά στελέχη, όσο και εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων. Το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας απαρτίζεται από:

-Την εκπρόσωπο Τύπου, Μαρία Σπυράκη, η οποία θα επισκεφθεί την Κοζάνη.
-Τον τομεάρχη Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος θα επισκεφθεί τη Φλώρινα.
-Τον αναπληρωτή τομεάρχη Εξωτερικών, Σταύρο Καλαφάτη, ο οποίος θα επισκεφθεί την Πτολεμαΐδα.
-Τον αναπληρωτή τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Κατσαφάδο και τον αναπληρωτή τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Μπουκώρο, οι οποίοι θα επισκεφθούν το Αμύνταιο.
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση ότι δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο για τον ενεργειακό χάρτη της χώρας. "Εξαπατάτε τους πολίτες, κλείνοντας το μάτι σε αγοραστές. Υπόσχεστε κέρδη, αδιαφορώντας για τη ζημιά στη ΔΕΗ και την υψηλή τιμή ρεύματος. Ζημιώνετε τη χώρα", τόνισε, μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης και επεσήμανε ότι ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες οδηγούν τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος σε αύξηση και υπονομεύουν το μέλλον της ΔΕΗ. "Το 2014 η τότε αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ κατακεραύνωνε το σχέδιο της κυβέρνησης Σαμαρά για τη μικρή ΔΕΗ". 'Η ΔΕΗ θα μείνει δημόσια και ενιαία', έλεγε ο κ. Τσίπρας. Ξεσηκώνατε το λαό σε δημοψηφίσματα. Τώρα εκποιείτε τις πιο κερδοφόρες μονάδες της ΔΕΗ. Με λιγότερο προσωπικό. Χωρίς επιβαρύνσεις. Αφού έχετε καταδικάσει σε υπολειτουργία κατά 40% την πιο σύγχρονη μονάδα παραγωγής στη Μεγαλόπολη", ανέφερε και σημείωσε πως η συγκυβέρνηση βλάπτει και τα ενεργειακά συμφέροντα της χώρας. Ο κ. Μητσοτάκης έφερε στο προσκήνιο τη στρατηγική της οδού Πειραιώς για την ενέργεια, η οποία έχει οκτώ αιχμές:
-Τις ενεργειακές υποδομές και την ενεργειακή ασφάλεια
-Το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.
-Την εξάπλωση του φυσικού αερίου.
-Τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτηρίων.
-Την αύξηση του μεριδίου στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
-Την επιτάχυνση της διασύνδεσης των νησιών.
-Την αύξηση της συμμετοχής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
-Την ανάπτυξη τεχνολογιών αποθήκευσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: