DEH

DEH

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Η πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ προκαλεί "πονοκέφαλο" στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ προκαλεί "πονοκέφαλο" στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ θα δοκιμάσει το νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ που συζητείται σήμερα στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, καθώς το θέμα της παραχώρησης δημόσιων
περιουσιακών στοιχείων δημιουργεί αναταράξεις με δεδομένες τις πολιτικές θέσεις και διακηρύξεις του κυβερνώντος κόμματος πριν την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας περί διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ.
Πολλοί είναι εκείνοι που υπενθυμίζουν τι έλεγε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας όταν η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ προχωρούσε στη "μικρή ΔEΗ" κάνοντας λόγο τότε για "εθνικό έγκλημα". Ωστόσο, η καταδικαστική σε βάρος της χώρας απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου για το μονοπώλιο της δημόσιας επιχείρησης στο λιγνίτη και η εφαρμογή των κοινοτικών οδηγιών για άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, "προσγείωσε" την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην πραγματικότητα.
Το βασικό εμπόδιο για την κυβέρνηση είναι οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και της ΓΕΝΟΠ, αλλά και το καινούριο μέτωπο της Μεγαλόπολης καθώς την περασμένη άνοιξη η κυβέρνηση με επικεφαλής τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη είχε προχωρήσει σε ένα πρώτο γύρο διαβουλεύσεων με τους τοπικούς εκπροσώπους στα παραδοσιακά κάστρα της ΔΕΗ στην Κοζάνη και την Φλώρινα.
Όσον αφορά τις αντιδράσεις εντός του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ ήδη ο βουλευτής της Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού έχει ταχθεί αντίθετος στην πώληση των μονάδων της Μεγαλόπολης αν και δεν έχει ξεκαθαρίσει ποια θα είναι η τελική πολιτική του στάση όταν έλθει η ώρα της ψήφισης του νομοσχεδίου.  Το Μαξίμου και το αρμόδιο υπουργείο έχει επιδοθεί σε "μασάζ" των βουλευτών και των κομματικών στελεχών επιχειρηματολογώντας υπερ της διασφάλισης των θέσεων εργασίας των μονάδων, καθώς και της επίτευξη ενός λογικού τιμήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια: