DEH

DEH

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

ΣΤΑΘΑΚΗΣ: «Τα έξι χρόνια απαγόρευσης απόλυσης είναι ο καλύτερος δυνατός τρόπος που μπορεί να ενσωματωθεί στο νομό αυτή η διαδικασία.

Πολιτική
«Τα έξι χρόνια απαγόρευσης απόλυσης είναι ο καλύτερος δυνατός τρόπος που μπορεί να ενσωματωθεί στο νομό αυτή η διαδικασία. Προφανώς ο νομοθέτης δεν μπορεί να προβλέψει ρυθμίσεις των όρων της σχέσης δύο ιδιωτικών εταιρειών. Θα ήταν εκτός νομοθετικής αρμοδιότητας. Στις νέες εταιρείες θα μεταφερθούν οι εργαζόμενοι που θα κριθούν αναγκαίοι για την λειτουργία της μονάδας με τα εργασιακά ρυθμισμένα και με τον νέο κανονισμό εργασίας που θα αφορά αυστηρά τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας», είπε ο κ. Σταθάκης, εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση στη ΝΔ ότι αρνείται να δει την πραγματικότητα.
«Θα περίμενα η ΝΔ να σταματήσει να προσκολλάται στην κυβέρνηση Σαμαρά, να προσγειωθεί στην σημερινή πραγματικότητα και να μας φέρει προτάσεις για τις σημερινές συνθήκες, με τα σημερινά δεδομένα και με τις προοπτικές που ανοίγονται στον ενεργειακό κλάδο», είπε.
Σε χαμηλούς τόνους κινήθηκε η κριτική βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την Κοζάνη και τη Φλώρινα που ζήτησαν να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.
«Παρακαλώ να υπάρξει σαφής διατύπωση για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν πρέπει να υπάρχει το παραμικρό παράθυρο για ρυθμίσεις που δεν διασφαλίζουν τα δικαιώματα τους», είπε ο Θέμης Μουμουλίδης από την Κοζάνη, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Κωνσταντίνος Σέλτσας από τη Φλώρινα. «Η εξασφάλιση των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων πρέπει να είναι προτεραιότητα. Καμία απόλυση δεν μπορεί να γίνει δεκτή και πρέπει να διασφαλιστεί και η ανταποδοτικότητα προς τις τοπικές κοινωνίες. Ότι προβλέπει μέχρι τώρα το σχέδιο νόμου δεν μοιάζει να είναι αρκετό», ανέφερε, ενώ ο Γιάννης Θεοφύλακτος, επίσης από την Κοζάνη ζήτησε να στηριχτούν οι περιοχές στη μεταλιγνιτική περίοδο.
«Πρέπει να γίνει απολύτως ξεκάθαρο ότι ο τοπικός πόρος θα πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για έργα υποδομής και ανάπτυξης. Δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για αλλότριους σκοπούς όπως στο παρελθόν, όπου χρησιμοποιούνταν για επιδότηση πανηγυριών τα καλοκαίρια, για να αγοράζουν οι τοπικοί σύλλογοι σουβλάκια», υποστήριξε.
Την ίδια ώρα με τροπολογία που υπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης και Ευαγγελία Βαγιωνάκη ζητούν να υπάρξει η δυνατότητα ευρύτερων μετακινήσεων του προσωπικού των θυγατρικών εταιρειών προς τη μητρική ΔΕΗ Α.Ε. προς κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: