DEH

DEH

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ»

Το Σωματείο Εργαζομένων Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ», με μεγάλη έκπληξη έχει να δηλώσει ότι:

Θυμήθηκαν επιτέλους αυτοί, που δημιούργησαν το πρόβλημα για τη μη καταβολή των προσαυξήσεων βάρδιας για τους μακροχρόνιους ασθενούντες συναδέλφους, που ίσχυε με τη ΕΣΣΕ 2012 -2015, να πανηγυρίζουν ότι με μία και μόνο ανακοίνωση έλυσαν το πρόβλημα.!!!

Αυτό σημαίνει ότι, με τη ΔΑΝΠΟ έχουν «ΑΓΑΣΤΗ» συνεργασία, εξού και τα αναδρομικά που τους έδωσε σε χαλεπούς καιρούς και είναι η μόνη διάταξη της νέας ΕΣΣΕ που υλοποιήθηκε από την υπογραφή της, δηλαδή από 27/02/2015 έως και σήμερα.
Οφείλουμε να συγχαρούμε και τη ΔΑΝΠΟ !!! που τους ενημέρωσε για τις ενέργειες του Σωματείου «ΕΝΩΣΗ», για το σοβαρό αυτό πρόβλημα που υπήρχε αναγκάζοντας τους, να βγάλουν μία και μόνο ανακοίνωση στα 3,5 χρόνια.

Συναδέλφοισες- οι
Τα γραπτά είναι ο πιο αδιάψευστος μάρτυρας.
Σας παραθέτουμε την επιστολή αντίδρασης του Σωματείου μας, για την τότε απαράδεχτη διάταξη της σύμβασης, λίγες μόνο ημέρες από την υπογραφή της ΕΣΣΕ 2012-2015.
ΚΟΖΑΝΗ 24/7/2012
ΑΡ. ΠΡΩΤ : 4334
ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Κ. ΖΕΡΒΟ ΑΡΘΡΟΥΡΟ

Κύριε Πρόεδρε:

Με την υπογραφή της ΕΣΣΕ 2012, στις μισθολογικές ρυθμίσεις παράγραφο 3, αναφέρεται ότι, οι προσαυξήσεις βάρδιας, θα καταβάλλονται μόνο εφόσον παρέχεται πραγματική εργασία (φυσική παρουσία), με εξαίρεση την κανονική άδεια, την άδεια ασθενείας λόγω εργατικού ατυχήματος που χαρακτηρίζεται από τον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα.
Κύριε Πρόεδρε:
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι, στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, έχουμε πάρα πολλούς συναδέλφους με σοβαρότατες μακροχρόνιες ασθένειες όπως Καρκίνους, Εγκεφαλικά, αλλά και πολλά Εργατικά ατυχήματα λόγω φύσεως εργασίας.
Σε όλους αυτούς τους συναδέλφους που πραγματικά υποφέρουν, η εφαρμογή της ΕΣΣΕ 2012 τους δημιουργεί και επιπρόσθετα προβλήματα και είναι ΑΔΙΚΟ να ταλαιπωρούνται κι άλλο.

Κύριε Πρόεδρε:

Δεν μπορεί να δηλώνετε ένα εργατικό ατύχημα στην ασφάλεια, στην επιθεώρηση μεταλλείων, στην υπηρεσία ως εργατικό ατύχημα με περιγραφή του συμβάντος και με υπογραφές της ιεραρχίας, να μεταφέρεται με ασθενοφόρο σε Νοσοκομείο της περιοχής και να κόβονται οι προσαυξήσεις Βάρδιας.
Ούτε μπορεί όσοι συνάδελφοι πάσχουν από μακροχρόνιες παθήσεις, για τις οποίες έχουν καταθέσει τα απαιτούμενα παραστατικά στην υπηρεσία να κόβονται και σε αυτούς οι προσαυξήσεις Βάρδιας.

Κύριε Πρόεδρε:

Επειδή η διαδικασία των επιτροπών του ΕΟΠΥΥ είναι μακροχρόνιες και χρονοβόρες, καθώς και οι δαπάνες Ιατροφαρμακευτικής αγωγής είναι πολύ μεγάλες και οι πάσχοντες συνάδελφοι μας δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να ανταπεξέλθουν, η « ΕΝΩΣΗ» ζητά από εσάς, να αναλάβετε την πρωτοβουλία και με εντολή σας προς τους υπηρεσιακά αρμόδιους, να δοθεί η λύση στο πρόβλημα ΕΞΑΙΡΩΝΤΑΣ τους συναδέλφους που σας αναφέρουμε παραπάνω.
Σε διαφορετική περίπτωση Η «ΕΝΩΣΗ» θα αναλάβει πρωτοβουλίες με ένδικα μέσα και συνδικαλιστικούς αγώνες.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

·         ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΟΡΥΧΕΙΩΝ κ. Νικολακάκο Παναγιώτη
·         ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ κ. Κοπανάκη Ιωάννη
·         ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΝΠΟ κ. Δαμάσκο Γεώργιο
·         ΒΟΗΘΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΝΠΟ κ. Μαυροειδή Παναγιώτη
·         ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΛΚΔΜ κ. Κουρίδου Όλγα

·         ΓΕΝ.Ο.Π/ Δ.Ε.Η – Κ.Η.Ε
ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ Κ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Ι.

Επίσης με Επιστολή Διαμαρτυρίας:
Α) Προς Γεν. Δ/ντη ΔΑΝΠΟ στις 10/03/2015 και Αρ. Πρωτ. 4459.
Β) Ανακοίνωση στις 11/05/2015 και Αρ. Πρωτ. 4566.
Γ) Δελτίο Τύπου στις 18/05/2015 και Αρ. Πρωτ. 4568.
Ας μας πούνε αυτοί που σήμερα επέρωνται ότι έλυσαν αυτό το σοβαρό πρόβλημα…

– Πότε ξανασχολήθηκαν με το ίδιο θέμα από το 2012 έως και σήμερα;
– Ας μας πούνε σε ποιο ΔΣ της ΓΕΝ.Ο.Π το έθεσαν;
– Ας μας πούνε την τριετία 2012 – 2015 εάν το έθεσαν έστω και μία φορά, στην Διοίκηση της ΔΕΗ, αλλά και στη ΔΑΝΠΟ;

Συναδέλφοισες – οι


Εάν θέλετε επιτέλους να αλλάξει κάτι, γιατί ποτέ δεν είναι αργά, πρέπει να αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας και να κρίνετε μέσα από τις καθημερινές λειτουργίες, ποιοι είναι αυτοί που ασχολούνται πραγματικά για να δώσουν λύσεις στα προβλήματα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: