DEH

DEH

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση του Σωματείου εργατοτεχνιτών και εργαζομένων στην ενέργεια, για τις προσλήψεις τακτικού προσωπικού στη ΔΕΗ Α.Ε.

somateio_ergatotexniton_seen
Σταγόνα στον ωκεανό αποτελούν οι θέσεις τακτικού προσωπικού που προκηρύχτηκαν,  450 πανελλαδικά και 170  για τους ΑΗΣ και τα Ορυχεία του λεκανοπεδίου, με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν. Η απελευθέρωση της αγοράς  ηλεκτρικής ενέργειας είχε σαν αποτέλεσμα το χάσιμο χιλιάδων θέσεων εργασίας στην περιοχή και για τα κέρδη των μετόχων οδήγησε στο να δουλεύουν ορυχεία και ΑΗΣ στο κόκκινο από την έλλειψη προσωπικού και την εντατικοποίηση. Παράλληλα χιλιάδες θέσεις εργασίας μόνιμης και σταθερής δουλειάς μετατράπηκαν σε κακοπληρωμένες ελαστικές σχέσεις εργασίας (οκτάμηνα , εργολαβίες, δίμηνα).
Οι θέσεις εργασίας που προκηρύχθηκαν δεν καλύπτουν στο ελάχιστό της ανάγκες ασφαλής λειτουργίας των σταθμών και ορυχείων και αποκαλύπτουν τους στόχους παραπέρα εντατικοποίησης της εργασίας που θέλουν να επιβάλουν οι μέτοχοι της ΔΕΗ για τα κέρδη τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η απουσία στην προκήρυξη της ειδικότητας οδηγών(Τ5- οδηγοί Τάμπερ) παράλληλα με την υποχρέωση σε ορισμένες ειδικότητες να κατέχουν επαγγελματικό δίπλωμα. Στόχος είναι η αξιοποίηση των εργαζόμενων αυτών και σε χρέη οδηγών, την στιγμή που το τελευταίο διάστημα τα ατυχήματα με θύματα οδηγούς έχουν πολλαπλασιαστεί και υπάρχει η ανάγκη εξειδικευμένου προσωπικού με χρέη οδηγού που μπορούν να ελέγχουν καλύτερα και την κατάσταση των οχημάτων.
Ταυτόχρονα πετάνε έξω από το διαγωνισμό εργαζόμενους που εργάζονται για τη ΔΕΗ Α.Ε εδώ και χρόνια, είτε σε οκτάμηνα είτε σε εργολαβίες το όριο ηλικίας στα 35 έτη.
          Εργαζόμενοι , εργαζόμενες, λαέ της περιοχής
          Μην αποδέχεσαι την κατάσταση με το χάσιμο των χιλιάδων θέσεων εργασίας, μην υποκύπτεις στον κοινωνικό αυτοματισμό που καλλιεργούν. Αυτό θέλουν. Να σκοτωνόμαστε για τα ψίχουλα που μας μοιράζουν. Θέλουν να μας χωρίσουν σε κάτω και πάνω των 35, σε αυτούς που έχουν εντοπιότητα και αυτούς που δεν έχουν, σε αυτούς που είναι από ένα χωριό η από το άλλο. Οι ανάγκες για θέσεις εργασίας είναι τεράστιες και μπορούν να καλύψουν χιλιάδες θέσεις. Μας θέλουν αντί να παλεύουμε όλοι μαζί για αύξηση των θέσεων να παλεύουμε ό ένας ενάντια στον άλλο για μια θέση εργασίας κακοπληρωμένη και με κίνδυνό της ζωής μας.
          Σε καλούμε μαζί με το ταξικό κίνημα να διεκδικήσουμε:
  • Άμεσα προκήρυξη νέων θέσεων εργασίας που να καλύπτουν τις ανάγκες ασφαλής λειτουργίας ορυχείων και σταθμών με ανακούφιση των εργαζομένων από την εντατικοποίηση. Κατάργηση του δουλεμπορίου.
  • Να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία όσων εργάστηκαν για τη ΔΕΗ σε οκτάμηνα και εργολαβίες στο όριο ηλικίας.
  • Να μην εφαρμοστεί η πρακτική δοκιμασία για τους υποψηφίους.
  • Δημιουργία 5η βάρδιας στα ορυχεία.   
  • Καμία καθυστέρηση στην έναρξη κατασκευής της μονάδας Πτολεμαΐδας 5. Άμεσος σχεδιασμός για κατασκευή της Μελίτης 2 και Αγ.Δημητρίου 6.

Δεν υπάρχουν σχόλια: