DEH

DEH

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Λαφαζάνης: Δεν θα «αυτοεξευτελιστεί» η κυβερνώσα αριστερά

ο δημόσιος χαρακτήρας της επιχείρησης (ΔΕΗ) είναι «κατακόκκινη γραμμή».
Αποτέλεσμα εικόνας για Λαφαζάνης
Θα ήταν εφιάλτης για μας μια συμφωνία που θα καταψήφιζαν 30-40 βουλευτές μας και θα περνούσε με τις ψήφους, ΝΔ, Ποταμιού και ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.
Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και ηγέτης της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, τόνισε με έμφαση σε συνέντευξη του ότι, «ζούμε κρίσιμες στιγμές, ιστορικές και καθοριστικές για το μέλλον της χώρας».
Δίνοντας την δική του εκδοχή για τη διαπραγμάτευση και τη
στάση των εταίρων, υποστήριξε μεταξύ άλλων, «πρώτη φορά στη σύγχρονη πολιτική ιστορία τιμωρείται και μάλιστα πολύ σκληρά, από τους συμμάχους του ένας λαός για τις επιλογές του. Πρώτη φορά επιχειρείται ο διασυρμός μιας εκλεγμένης κυβέρνησης, ισότιμου κράτους- μέλους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, από τους εταίρους του».
Ερωτηθείς για το αν η ελληνική κυβέρνηση θα πληρώσει τις δόσεις της προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ χωρίς συμφωνία, ο κ. Λαφαζάνης ήταν κατηγορηματικός, «σαφώς και όχι. Αυτό έχει κριθεί. Δεν έχουμε τα ποσά, άρα και να θέλουμε , αντικειμενικά δεν μπορούμε να τους εξοφλήσουμε. Μόνο αν υπάρξει μια έντιμη συμφωνία που θα σέβεται τις δικές μας κόκκινες γραμμές θα ανταποκριθούμε στις δανειακές μας υποχρεώσεις».
Στο ερώτημα αν υπάρχει το ενδεχόμενο ρήξης ο κ. Λαφαζάνης τόνισε, «φυσικά και δεν αποκλείω καμία εξέλιξη, εξαιτίας της μεθοδευμένης αδιαλλαξίας των Ευρωπαίων πολιτικών ηγετών και του ΔΝΤ. Στην περίπτωση που μας επιβληθεί η ρήξη, τότε έχουμε υποχρέωση να ενημερώσουμε με κάθε ειλικρίνεια τον ελληνικό λαό».
Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε και στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, επαναλαμβάνοντας ότι ο δημόσιος χαρακτήρας της επιχείρησης είναι «κατακόκκινη γραμμή». Μάλιστα προχώρησε το συλλογισμό του λέγοντας, «Γι’ αυτό η απάντηση των θεσμών είναι η αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. Πρόκειται για εκβιασμό»

Δεν υπάρχουν σχόλια: