DEH

DEH

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Περιστέρης (ΓΕΚ Τέρνα): Ερχονται δύσκολες μέρες – Τι είπε για Πτολεμαΐδα V

PERIsteris
Ο επικεφαλής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ απέφυγε τα σχόλια και τις προβλέψεις σε σχέση με την τρέχουσα δύσκολη κατάσταση. Είπε όμως ότι ούτως ή άλλως το ελληνικό δημόσιο έχει σταματήσει εντελώς πλέον τις πληρωμές για τα δημόσια έργα. Ίσως η σημερινή ημέρα να είναι η πιο εύκολη από τις δύσκολες υποστήριξε ο επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής γενικής συνέλευσης ο κ. Περιστέρης απέφυγε τα σχόλια και τις προβλέψεις σε σχέση με την τρέχουσα δύσκολη κατάσταση. Είπε όμως ότι ούτως ή άλλως το ελληνικό δημόσιο έχει σταματήσει εντελώς πλέον τις πληρωμές για τα δημόσια έργα.
Οι συνολικές οφειλές του δημοσίου για τιμολογημένες εργασίες μόνο του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανέρχονται σήμερα στα 400 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον κ. Περιστέρη, μέχρι την Παρασκευή υπήρχε η ελπίδα για συμφωνία με τους δανειστές ώστε να εκταμιευθούν κονδύλια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Η ΕΤΕπ επρόκειτο να καλύψει και τμήμα της χρηματοδοτικής συμβολής του Δημοσίου για τα έργα που εκτελούνται με συμβάσεις παραχώρησης.
Ο επικεφαλής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε ερώτηση για το εάν θα σταματήσουν εκ νέου οι εργασίες στους οδικούς άξονες λόγω χρηματοδότησης, επισήμανε ότι τον απόλυτο έλεγχο τον έχουν οι τράπεζες. Πρόσθεσε επίσης ότι οι συμβάσεις παραχώρησης προβλέπουν πως οι τράπεζες μπορούν να σταματήσουν αυτόματα τη χρηματοδότηση σε περίπτωση καθυστέρησης της χρηματοδοτικής συμβολής του Δημοσίου, όπως συμβαίνει σήμερα.
Για το μεγάλο έργο της ΔΕΗ ΔΕΗ +5,84% Πτολεμαΐδα V, ο κ. Περιστέρης είπε ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπήρχε μέχρι την Παρασκευή, αυτήν την εβδομάδα επρόκειτο να παραδοθεί η πολεοδομική άδεια. Τώρα όμως πρόσθεσε, με τις τελευταίες εξελίξεις πρέπει να περιμένουμε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: