DEH

DEH

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: "Το Εθνικό Δίκτυο Μεταφοράς Η/Ε δεν εκποιείται"


"Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είχε επισημάνει πολλές φορές ότι η πώληση του ΑΔΜΗΕ είναι καταστροφική για την Εθνική Οικονομία και τη ΔΕΗ.
Αυτή η θέση κυριάρχησε και στον αγώνα που έδωσαν οι εργαζόμενοι ενάντια στον ακρωτηριασμό του Ομίλου ΔΕΗ που επιχείρησε η προηγούμενη κυβέρνηση.
Τόσο στην παρουσίαση των θέσεων της Ομοσπονδίας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής όσο και κατά τις επαφές με τα Πολιτικά Κόμματα και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και στις συγκεντρώσεις που οργανώθηκαν σε όλη τη χώρα, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ υποστήριξε ότι..

  • η λειτουργία του ΑΔΜΗΕ είναι απόλυτα συμβατή με το κοινοτικό δίκαιο καθώς το μοντέλο λειτουργίας ( Ι.Τ.Ο ) είναι το ίδιο με αυτό που υπάρχει σε χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία
  • το επενδυτικό πρόγραμμα του ΑΔΜΗΕ έχει εξασφαλισμένους πόρους και οι αιτιάσεις για την πώλησή του ώστε να εξευρεθούν, δήθεν, τα απαραίτητα κεφάλαια ήταν «εκ του πονηρού»
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εκφράζει την ικανοποίησή της για το δελτίο τύπου της ΔΕΗ στο οποίο η Διοίκηση της Επιχείρησης δηλώνει για πρώτη φορά ξεκάθαρα ότι η πώληση του ΑΔΜΗΕ είναι ασύμφορη, ταυτίζεται με τη θέση της Ομοσπονδίας αλλά και με την εκπεφρασμένη θέση του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: