DEH

DEH

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΕΛΟΣ Η ΕΠΙΤΑΞΗ

Η μέχρι σήμερα, λειτουργία της νέας κυβέρνησης, φανερώνει ότι σέβεται τις προεκλογικές της εξαγγελίες και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα άρχισε και τις κάνει πράξη.
Πιο συγκεκριμένα χαιρετίζουμε την απόφασή της, να άρει την επιστράτευση των εργαζομένων στη ΔΕΗ και να σταματήσει κάθε διαδικασία εκποίησης του ΑΔΜΗΕ αλλά και της μικρής ΔΕΗ, με ταυτόχρονη κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και επιστροφή του 17% των μετοχών στη ΔΕΗ.
Επιπλέον οι εξαγγελίες της για τερματισμό της λιτότητας, η αύξηση του κατώτατου μισθού, η χορήγηση του 13 μισθού για όσους παίρνουν σύνταξη κάτω από 700 ευρώ, αλλά και η έξοδος της Τρόϊκας από την χώρα, είναι σε σωστή κατεύθυνση και εκφράζουν το αίσθημα των εργαζομένων.

 
Όταν δηλαδή τα λόγια γίνονται πράξεις, ανακτάται η χαμένη αξιοπιστία μεταξύ του πολιτικού συστήματος και των πολιτών ενώ παράλληλα ενισχύονται οι θεσμοί και θωρακίζεται η Δημοκρατία, η οποία έχει τρωθεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια.
Αναμφίβολα και χωρίς περιστροφές οι εποχές που διανύουμε είναι δύσκολες, γι’αυτό ως εργαζόμενοι θέλουμε να πετύχει στην αποστολή της η κυβέρνηση, τόσο για το καλό της χώρας όσο και για μία ΔΕΗ ενιαία, Δημόσια με κοινωνικό προσανατολισμό στην υπηρεσία των καταναλωτών και όχι των ανταγωνιστών και της βιομηχανίας.

Ο δρόμος είναι μακρύς δύσκολος και ολισθηρός. Ας τον θωρακίσουμε μέσα από θεσμικές και οργανωτικές αλλαγές οι οποίες θα αποτυπώνονται σε ένα νομικό πλαίσιο που θα βάλει φρένο τόσο στην αύξηση των τιμολογίων όσο και στην πολιτική υπέρ των ανταγωνιστών που συνοψίζεται στο γνωστό «πάρτε μάγκες τσάμπα ρεύμα».



Γραφείο Τύπου

ΕΔΟΠ-ΔΕΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: