DEH

DEH

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

«Καμία Απολύτως Ιδιωτικοποίηση στο Χώρο της Ενέργειας», Ξεκαθαρίζει ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης

«Η χώρα μας δεν έχει κανένα λόγο να συνεχίσει τις ιδιωτικοποιήσεις και μάλιστα ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών δημοσιών τομέων και επιχειρήσεων της οικονομίας μας ή δημοσίων ακινήτων -φιλέτων. Πολύ περισσότερο η κυβέρνηση μας δεν πρόκειται να κάνει καμία απολύτως ιδιωτικοποίηση στο χώρο της ενέργειας», ξεκαθαρίζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας τονίζει, παράλληλα, ότι «παρά τη συμφωνία θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας». Μάλιστα, όπως αναμεταδίδει ο Skai, στην ίδια συνέντευξη ασκεί έμμεση κριτική στον Γιάνη Βαρουφάκη για τη συμφωνία με τους εταίρους, κάνοντας λόγο για «ασάφειες και κρίσιμα προβλήματα του κειμένου».
«Εμείς πάντα θα εκφράζουμε στις συλλογικές μας διαδικασίες ελεύθερα τις απόψεις μας. Και αυτό δεν είναι αδυναμία, όπως λένε οι αντίπαλοι μας αλλά μεγάλο πλεονέκτημα και δύναμη για τον ίδιο τον τόπο. Η σιωπή των αμνών δεν ταιριάζει στο ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι δημοκρατία», διευκρινίζει ο κ. Λαφαζάνης.
«Πράγματι η συμφωνία με τους λεγόμενους εταίρους παρουσιάζει μεγάλα προβλήματα αλλά σας διαβεβαιώνω ότι αυτά τα προβλήματα δεν πρέπει και δεν πρόκειται να μας εμποδίσουν να εφαρμόσουμε το ριζοσπαστικό πρόγραμμα μας» εξηγεί. «Οι ασάφειες και τα κρίσιμα προβλήματα του κειμένου της συμφωνίας δεν πρέπει και δεν πρόκειται να θολώσουν το κυβερνητικό έργο και τη νέα προοδευτική πορεία της χώρας» τονίζει.
Ο Υπουργός προσθέτει ότι δεν θεωρεί ότι είναι απαραίτητο αλλά ούτε υποχρεωτικό η συμφωνία με τους πιστωτές να εγκριθεί από τη Βουλή. «Τόσο ο χαρακτήρας αυτής της συμφωνίας όσο και το περιεχόμενο της δεν είναι τέτοια που να μπορούν να περιβληθούν με τη μορφή νόμου» σχολιάζει.

 
www. energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: