DEH

DEH

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Άναψε φωτιές το “πάγωμα” προσλήψεων στη ΔΕΗ

- Να εξαιρεθεί η ΔΕΗ και να προχωρήσει η πρόσληψη τακτικού προσωπικού, ζητούν οι πρόεδροι του “ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ” και του ΣΕΕΕΝ
 
Έντονες αντιδράσεις συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων στη ΔΕΗ προξένησε η απόφαση της κυβέρνησης για “πάγωμα” των διαδικασιών δύο προκηρύξεων για την πρόσληψη 560 ατόμων ως τακτικό προσωπικό στη ΔΕΗ, με στόχο την ορθολογική κατανομή του προσωπικού του δημόσιου τομέα μετά την τελευταία αναδιοργάνωση των δομών των Υπουργείων.
Το σχετικό έγγραφο του προέδρου του ΑΣΕΠ στη ΔΕΗ με το οποίο ενημερώνει την επιχείρηση ότι αναστέλλεται η έκδοση των προκηρύξεων πλήρωσης 110 θέσεων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και 450 θέσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη ΔΕΗ, άναψε φωτιές κυριολεκτικά, καθώς όπως τονίζουν οι πρόεδροι δύο συνδικάτων της ΔΕΗ, του “Σπάρτακου” και του “ΣΕΕΕΝ”, είναι τέτοια η έλλειψη τεχνικού προσωπικού στη ΔΕΗ που οι προσλήψεις αυτές έπρεπε να έχουν γίνει χθες.
Συγκεκριμένα μιλώντας στον «Π» ο πρόεδρος του Σπάρτακου, Γιώργος Αδαμίδης, εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του για την απόφαση αυτή και μίλησε για «μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη», καθώς, όπως τόνισε, «είναι τέτοια η έλλειψη προσωπικού στα ορυχεία και στους σταθμούς παραγωγής της περιοχής που έπρεπε να είχε προσληφθεί το προσωπικό αυτό εδώ και πολύ καιρό. Δεν φτάνουν αυτοί οι 560 που επρόκειτο να προσληφθούν, χρειάζονται τουλάχιστον 2.000 προσλήψεις τακτικού προσωπικού, γιατί είναι τεράστιες οι ελλείψεις. Υπάρχουν μηχανήματα παρoπλισμένα γιατί δεν υπάρχουν χειριστές να τα επανδρώσουν», δήλωσε και χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην επιχείρηση. «Γιατί σταματούν τις δύο αυτές προκηρύξεις;» διερωτήθηκε ο κ. Αδαμίδης και τόνισε ότι «οι προσλήψεις αυτές δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά την ίδια την επιχείρηση και η ΔΕΗ χρειάζεται αυτό το προσωπικό.»
Στους ίδιους τόνους κινείται και η δήλωση του προέδρου του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ), Πέτρου Ταταρίδη. «Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη», δήλωσε στον «Π», επισημαίνοντας πως «είναι απαραίτητο να τρέξουν οι διαγωνισμοί για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού στη ΔΕΗ για να καλύψουν στοιχειωδώς την μεγάλη έλλειψη τεχνικού προσωπικού». Έθεσε κι εκείνος θέμα εξαίρεσης της ΔΕΗ από το “πάγωμα” των προσλήψεων, λέγοντας πως «θα έπρεπε να εξαιρεθεί η ΔΕΗ από το συνολικότερο σχεδιασμό της κυβέρνησης, καθώς η επιχείρηση αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης τακτικού προσωπικού και το γνωρίζουν αυτό οι πάντες.»
Ο πρόεδρος του ΣΕΕΕΝ τόνισε μάλιστα ότι «η έλλειψη προσωπικού έχει ως συνέπεια την εντατικοποίηση της εργασίας του υπάρχοντος και μάλιστα γερασμένου τακτικού προσωπικού της επιχείρησης και την ελαστικοποίηση των μέτρων ασφαλείας και τη συνακόλουθη αύξηση των εργατικών ατυχημάτων στους χώρους των ορυχείων της ΔΕΗ» και ζήτησε να ξεπαγώσει άμεσα το πάγωμα των προσλήψεων, καθώς χρειάζονται τουλάχιστον 4.000-5.000 προσλήψεις στη ΔΕΗ, γεγονός που καταδεικνύει η καθημερινή αύξηση του όγκου του έργου της ΔΕΗ που ανατίθεται σε εργολάβους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: