DEH

DEH

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Για τις διοικήσεις του ομίλου ΔΕΗ δεν έγιναν ακόμα οι εκλογές !!!

Αποτέλεσμα εικόνας για συριζαΈχει περάσει σχεδόν ένας μήνας που ο Ελληνικός λαός  με σαφήνεια  εκφράστηκε για τις μνημονιακές πολιτικές και όσους τις εφάρμοσαν.  Η Κοινωνία ακόμα με μεγαλύτερη αποδοχή από ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει, απαιτεί σήμερα την εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.
Στον όμιλο ΔΕΗ είναι σα να μην έχουν γίνει ακόμα εκλογές.  Οι διοικήσεις των εταιρειών του Ομίλου συνεχίζουν την ίδια τακτική και σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα .  με το «ρόπαλο» της διάλυσης της ΔΕΗ του ΑΔΜΗΕ του ΔΕΔΔΗΕ , ακόμα στα χέρια τους , κυριολεκτικά κομματικοί εγκάθετοι μνημονιακών  επιλογών , με κυνικό τρόπο συνεχίζουν να προκαλούν κοινωνία και εργαζομένους.
Ορίζουν Διευθυντές , σπάνε παλιές Διευθύνσεις και δημιουργούν νέες , μετακινούν αυθαίρετα προσωπικό ,  προσλαμβάνουν νέους νομικούς συμβούλους και συνεργάτες , κάνουν αναθέσεις έργων και διαγωνισμούς , κλείνουν γραφεία εξυπηρέτησης κοινού  . Φήμες  λένε πως αλλοιώνουν ακόμα και πρακτικά συνεδριάσεων , πιέζουν βομβαρδίζοντας  τα συνδικάτα  με προτάσεις  για υπογραφή Συλλογικής Συμβάσεις Εργασίας , μέχρι και πανάκριβες φιέστες με πρόσχημα πρωτοχρονιάτικες πίττες  προγραμματίζουν για να κάνουν ξεδιάντροπα  δηλώσεις τάχα για το μέλλον της εταιρείας.
Φυσικά δεν αναζητά κανείς ίχνη προσωπικής αξιοπρέπειας ώστε να έχουν ήδη παραιτηθεί ,όπως θα έπρεπε , τόσο οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι όσο και οι Πρόεδροι  και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων ( μαζί φυσικά με τις στρατιές των εγκάθετων έμμισθων συμβούλων τους και των διορισμένων Γενικών Διευθυντών τους) .  Αν είχαν λίγη έστω ,  φυσικά και δεν θα  πρωτοστατούσαν  τόσα χρόνια  ώστε να έχει σήμερα η ΔΕΗ αυτό το χάλι 
Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξεκαθαρίζει ,  ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ  άλλο αυτή η κατάσταση .  Προειδοποιεί , θα βρεθούν μπροστά σε ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ  
όλα αυτά τα  σκιάχτρα  του παρελθόντος που εκμεταλλευόμενοι το ενδιάμεσο αυτό διάστημα ξεγελιούνται και εκλαμβάνουν τη θεσμική τήρηση των τυπικών διαδικασιών σαν αδυναμία και δισταγμό.
Είναι προφανές πως η  αναγκαιότητα σαρωτικών αλλαγών σε πρόσωπα και αρμοδιότητες στη ΔΕΗ είναι απαραίτητη όσο ποτέ .  Για να παίξει η ΔΕΗ τον πρωτοπόρο ρόλο της στην ανασυγκρότηση της οικονομίας για να διαλυθεί το δίκτυο της διαφθοράς των ξένων  συμφερόντων που την λυμαίνονται , για μια ΔΕΗ που θα λειτουργεί σε όφελος της κοινωνίας και του λαού όπως ακριβώς  τονίστηκε  τόσο προεκλογικά όσο και στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης.
Οι εργαζόμενοι  της   ΔΕΗ   το πολυτιμότερο γρανάζι αυτής της διαδικασίας  μαζί  με τα συνδικάτα τους,  εγγυητές αυτής της πορείας θα σταθούν εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια εκτροπής της . Θα στελεχώσουν την εταιρεία σε όλα τα επίπεδα με όπλο την εμπειρία τους τη τεχνογνωσία τους  την αυτοθυσία τους και την αποδεδειγμένη κοινωνική ευθύνη τους . Η  «Ανθρώπινη Δεξαμενή» της ΔΕΗ από τέτοιους συναδέλφους μας είναι αστείρευτη.
Οι υπηρέτες των ιδιωτικοποιήσεων  της διάλυσης και των ξεπουλημάτων , οι Διοικήσεις της ανοχής στη διαφθορά , κομματικοί εγκάθετοι των μνημονίων μαζί με τα τσιράκια τους   ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ ΤΩΡΑ !!!
Ο ΣΥΡΙΖΑ τις αμέσως επόμενες μέρες διοργανώνει πολιτικές ανοιχτές συνελεύσεις εργαζομένων   στην Αθήνα  στη Πτολεμαΐδα στη Μεγαλόπολη και όπου αλλού χτυπά η καρδιά της ΔΕΗ , με προσκαλεσμένη την ηγεσία του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης  όπου σε ανοιχτές συζητήσεις  θα ανοιχτούν όλα τα θέματα επανίδρυσης της  ΔΕΗ .
Για  ΔΕΗ  Δημόσια και  Ενιαία 
Για τη ΔΕΗ που έχει ανάγκη η κοινωνία   για μια ΔΕΗ αντάξια του προορισμού της  
20    Φεβρουαρίου   2015
ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΣΥΡΙΖΑ  ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: