DEH

DEH

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Λαφαζάνης: Θα στηρίξουμε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ

Εφ’ όλης της ύλης συνάντηση, ενημερωτικού χαρακτήρα, είχε το μεσημέρι ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, με τη Διοίκηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, κατά την οποία  ανταλλάχθηκαν απόψεις για την πορεία και την ανασυγκρότηση της ΔΕΗ ως Δημόσιας Επιχείρησης, η οποία πρέπει να έχει αποκλειστικά αναπτυξιακό, παραγωγικό, κοινωνικό και οικολογικό προσανατολισμό. Ταυτόχρονα, έγινε σε βάθος συζήτηση για τα θέματα της αποκατάστασης των εργασιακών δικαιωμάτων και εργασιακών σχέσεων στην ΔΕΗ.
Αμέσως μετά, ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, επεσήμανε :
«Σήμερα είχα την τιμή -και το εννοώ αυτό- να έχω μια πολύ ουσιαστική και γόνιμη συνάντηση με την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Η συνάντηση αυτή βοήθησε πάρα πολύ και εμένα προσωπικά και πιστεύω την Κυβέρνηση, ενόψει και των προγραμματικών μας δηλώσεων.
Για μας, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν είναι συντεχνία. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι είναι η ψυχή της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού - και τονίζω το Δημόσιας - και είναι η μεγάλη δύναμη η οποία θα υποβοηθήσει την παραγωγική ανασυγκρότηση της ΔΕΗ και της χώρας, συνολικά.
Εμείς θα στηριχθούμε στους εργαζόμενους της ΔΕΗ. Θα στηριχθούμε στο διάλογο με την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, προκειμένου να διαμορφωθεί μια νέα ενεργειακή στρατηγική  για τη χώρα μας,  η οποία θα υποβοηθήσει την Ανάπτυξη και τον Ελληνικό λαό.
Τόσο για την ενεργειακή μας ασφάλεια και επάρκεια, όσο και για φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα και ενέργεια για την οικονομία και τα νοικοκυριά μας.»
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Σταμάτης Ρέλιας, τόνισε :
«Η σημερινή συνάντηση με τον κ. Υπουργό, είχε έναν εθιμοτυπικό χαρακτήρα. Του εκφράσαμε την ικανοποίηση των εργαζομένων στη ΔΕΗ, για τις δηλώσεις όσον αφορά το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων στον Όμιλο ΔΕΗ και την άρση της επίταξης των εργαζομένων.
Ανταλλάξαμε απόψεις για την πορεία της ΔΕΗ και θα συνεχίσουμε με τον κ. Υπουργό να έχουμε αναλυτική επικοινωνία, σε θέματα που αφορούν και τους εργαζόμενους αλλά και την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.»
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: