DEH

DEH

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

«Εργατική Αλληλεγγύη»: Βαρύς ο φόρος αίματος των εργαζομένων στα ορυχεία

ergatiki
Νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε χθες στις 9.40΄ το πρωί στο Ορυχείο Καρδιάς, όταν ένα φορτηγό που ανήκει σε εργολάβο της ΔΕΗ συγκρούστηκε με ένα μηχάνημα καθαρισμού ταινιόδρομων μεταφοράς λιγνίτη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στα πόδια ο ο-δηγός του φορτηγού και να ακρωτηριαστεί σχεδόν από το γόνατο το δεξί του πόδι.

Ελαφρά τραυματίστηκε και ο οδηγός του μηχανήματος της ΔΕΗ, ο οποίος μάλιστα είναι συμβασιούχος, οκταμηνίτης.
Τα εργατικά ατυχήματα – εγκλήματα της εργοδοσίας και της αδιαφορίας για την ανθρώπινη ζωή από ΔΕΗ και εργολάβους
συνεχίζονται και εντείνονται, κάνοντας τους εργαζόμενους της επιχείρησης και των εργολάβων να παίζουν την ζωή τους όταν πάνε για το μεροκάματο ρώσικη ρουλέτα.
Κάτω από την αδηφάγα βουλιμία της εργοδοσίας για λιγότερο κόστος και περισσότερο κέρδος, αφήνουν τους εργαζόμενους έκθετους σε κίνδυνο για την ίδια τους την ζωή.
Η έλλειψη προσωπικού στην επιχείρηση έχει σαν αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της ερ-γασίας για τους εργαζόμενους, την κακή συντήρηση του εξοπλισμού και την καταστρατή-γηση των κανόνων ασφάλειας προσωπικού στην εργασία.
Παράλληλα δίνει το άλλοθι στην διοίκηση της ΔΕΗ να βάζει στην παραγωγή πολυάριθμες εργολαβίες ιδιαίτερα στην μεταφορά λιγνίτη και χωμάτων.
Που εκεί τα πράγματα για τους εργαζόμενους είναι ακόμα χειρότερα.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται στα ορυχεία μια μεγάλη αύξηση των εργολα-βιών αυτών, -που είναι μεγάλο ερώτημα αν όλες αυτές οι εργολαβίες είναι αναγκαίες, όμως είναι και επικίνδυνες, γιατί εκσκαφείς, φορτωτές και φορτηγά εργολάβων εργάζονται δίπλα από τον πάγιο εξοπλισμό της ΔΕΗ και σε μερικές περιπτώσεις μπερδεύονται η μια στην άλλη χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις και κανόνες ασφάλειας.
Επιτέλους η διοίκηση της ΔΕΗ θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Να σταματήσει αυ-τήν την άναρχη καταστροφική και θανατηφόρα παραγωγική διαδικασία.
Τα συνδικάτα και εργαζόμενοι από την δική τους πλευρά θα πρέπει να αναλάβουμε τις δι-κές μας ευθύνες και να μην εθελοτυφλούμε σε αυτά τα προβλήματα, να πράξουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να εμποδίσουμε την συνήχηση αυτής της κατάστασης.
Να μην κινδυνεύει η ζωή μας όταν πάμε για μεροκάματο
Να μην χάσουμε και άλλους συναδέλφους.

Να σταματήσει τώρα η θανάσιμη αδιαφορία για την ζωή των εργαζομένων
 
 Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι για την κρεατομηχανή του κέρδους
ΓΙΑΤΙ Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗ
ΑΞΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΕΡΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: