DEH

DEH

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Βιομηχανίες μέσης τάσης προς ΔΕΗ: Μετακυλήστε τις μειώσεις στα κόστη στα τιμολόγια

Νέα επιστολή – παρέμβαση απέστειλαν προς τη ΔΕΗ, σύμφωνα με πληροφορίες του EnergyPress βιομηχανίες της μέσης τάσης, ζητώντας από την επιχείρηση να μετακυλήσει στα τιμολόγιά της τις μειώσεις που έχουν προκύψει στα κόστη της.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Μέση Τάση θεωρεί ότι είναι αδικημένη καθώς πληρώνει τα υψηλότερα κόστη ηλεκτρικής ενέργειας και εκτιμά ότι έχει υπάρξει αλλαγή δεδομένων που αφήνει στη ΔΕΗ περιθώρια να προχωρήσει σε μειώσεις.
Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται ότι καθώς υπάρχουν νέα δεδομένα από τις ρυθμιστικές αλλαγές στην αγορά του ηλεκτρισμού, που οδηγούν σε σαφή μείωση του κόστους (ΑΔΙ, ΜΑΜΚ, κατάργηση του +10, μείωση της τιμής του φυσικού αερίου) η βιομηχανία της μέσης τάσης αναμένει μία καινούρια προσφορά από την πλευρά της ΔΕΗ.
Θυμίζουμε ότι οι βιομηχανίες της μέσης είχαν υπογράψει συμβάσεις για το 2013 και το 2014.
Εδώ βεβαίως υπεισέρχεται και ένα ερώτημα που αφορά στον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να υπάρξουν αλλαγές που να ενσωματώνουν τις νέες μειώσεις στα κόστη της ΔΕΗ προς τα τιμολόγια της μεσαίας βιομηχανίας. Η πλευρά των βιομηχανικών καταναλωτών τονίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει με βάση τον κώδικα προμήθειας και το μόνο απαιτείται είναι να υπάρξει μια νέα προσφορά από την πλευρά της ΔΕΗ, η οποία να στηρίζεται στα νέα αυτά δεδομένα.
Η επιστολή των βιομηχανιών της μέσης τάσης αποκτά ιδιαίτερη σημασία ενόψει και των διεργασιών που συντελούνται αλλά και του αιτήματος που έθεσε επίσημα ο ΣΕΒ, ώστε η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ για τη βιομηχανία να προσδιορίζεται από τη σχέση προμηθευτή πελάτη και όχι μόνο από κανονιστικές διατάξεις.
Ουσιαστικά το μήνυμα της βιομηχανίας, όχι μόνο της μέσης αλλά και της υψηλής τάσης είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων, που θα λαμβάνουν υπόψη το κόστος που προκαλείται στη ΔΕΗ από τη βιομηχανία, πρέπει δηλαδή να αλλάξει συνολικά η προσέγγιση και η βάση της συζήτησης γύρω από το καυτό θέμα του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας για τον παραγωγικό ιστό της χώρας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: