DEH

DEH

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Ενισχυμένη κατά 1% η Οριακή Τιμή ρεύματος- Σταθεροποιητικές τάσεις στους ρύπους

Ο Αύγουστος μας αφήνει με την Ο.Τ.Σ. να κινείται ανοδικά την τελευταία εβδομάδα και να τραβάει τον Μέσο Όρο του μήνα ελαφριά προς τα πάνω. Έτσι η τιμή της Ηλεκτρικής Ενέργειας στην χονδρεμπορική Αγορά ανέβηκε κατά σχεδόν 1% από εβδομάδα σε εβδομάδα στα 59,12 ευρώ/MWh και ώθησε τον Μέσο Όρο του μήνα να κλείσει στα 57,57 ευρώ/MWh, σημειώνει στο εβδομαδιαίο δελτίο της η ομάδα E-ntelligence.
Κατά τη διάρκεια του τελευταίου επταημέρου του Αυγούστου παρακολουθήσαμε τα φορτία να επιμένουν (+3% σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα) κάτι που οδήγησε σε μεγαλύτερη παραγωγή από μονάδες Φυσικού Αερίου και συνεπώς λίγο αυξημένες τιμές. Έτσι στο μίγμα καυσίμου παρατηρούμε τις μονάδες Φυσικού Αερίου να αυξάνουν το ποσοστό τους από το 11% στο 13%, τις Λιγνιτικές μονάδες να συνεχίζουν με σχεδόν αμετάβλητο μερίδιο αγοράς (από 45% στο 44%) και τις Α.Π.Ε. να ενισχύονται οριακά (από 15% στο 16%).
Τέλος στις διεθνείς διασυνδέσεις και πιο συγκεκριμένα στο σύνορο με την Ιταλία είδαμε τη ροή για κάποιες ώρες να γίνεται εξαγωγική λόγω ανόδου των τιμών για κάποιες ώρες στη γειτονική χώρα. Στο σύνορο με την Τουρκία παραμένει κυρίαρχη η εξαγωγική ροή με αντιστροφή της για λίγες βραδινές ώρες κάποιες μέρες.
Μπορείτε να δείτε εδώ την εξέλιξη της Οριακής Τιμής Συστήματος (ΟΤΣ)
Αγορά Ρύπων
Σταθεροποιητικές τάσεις στην Αγορά Ρύπων κατά το περασμένο πενθήμερο με την τιμή του Spot συμβολαίου να κινείται σε ένα εύρος μεταξύ των 6,30 €/τ και 6,44 €/τ. Η περιοχή των 6,45 €/τ με 6,50 €/τ αποτελεί την αντίσταση των τιμών η οποία αν σπάσει σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση θα δώσει και υψηλότερες τιμές. Η Αγορά κινήθηκε αναγνωριστικά λοιπόν περιμένοντας και την αύξηση των δημοπρατούμενων ποσοτήτων από αρχές Σεπτέμβρη. Ενθαρρυντικό σημάδι είναι πως δεν είχαμε έντονη διόρθωση από τα υψηλά πενταμήνου του προηγούμενου δεκαημέρου ένδειξη που μας κάνει να πιστεύουμε πως η Αγορά έχει βρει σημεία στήριξης στα 6,30 €/τ.

Δείτε στο www.energypress.gr περισσότερα αναλυτικά τους σχολιασμούς της E-ntelligence για τις αγορές ηλεκτρισμού και ρύπων
http://www.energypress.gr/news/Enishymenh-kata-1-h-Oriakh-Timh-reymatos-Statheropoihtikes-taseis-stoys-rypoys

Δεν υπάρχουν σχόλια: