DEH

DEH

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Η παροχή δωρεάν ρεύματος στο βασικό κορμό των εξαγγελιών Τσίπρα στη ΔΕΘ

Η παροχή δωρεάν κιλοβατώρων σε όσους χρήζουν βοήθειας, ώστε κανένα νοικοκυριό να μην μείνει χωρίς ρεύμα, θα βρεθεί –μεταξύ άλλων- στο επίκεντρο των εξαγγελιών του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αύριο βράδυ θα μιλήσει στο Βελλίδειο, στο πλαίσιο της 79ης ΔΕΘ.
Ειδικότερα, μετά από 5ωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποφασίστηκε ο βασικός κορμός των εξαγγελιών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα κινούνται στο πλαίσιο της προστασίας των μικρομεσαίων και με στόχο κανείς πολίτης να μην μείνει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα με την παροχή δωρεάν κιλοβατώρων σε όσους χρήζουν βοηθείας. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην αντιμετώπιση της ανεργίας, αλλά και στην διαπραγμάτευση του χρέους, ενώ ως μεγάλο στοίχημα στην αξιωματική αντιπολίτευση θέτουν την κοστολόγηση των αυριανών εξαγγελιών και τη συγκεκριμενοποίηση της πηγής εξεύρεσης των απαιτούμενων πόρων.
Τα «πρώτα μέτρα κυβέρνησης αριστεράς», όπως τα χαρακτηρίζουν, θα αποτυπώνονται σε πέντε πυλώνες:
1) την αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης, 2) την επανεκκίνηση της οικονομίας, 3) τους θεσμικούς μετασχηματισμούς στη λειτουργία του κράτους, 4) την αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων για δημιουργία 200.000-300.000 θέσεων εργασίας, και 5) την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της χώρας.
Στις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα είναι να δεσμευθεί για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και του επιδόματος ανεργίας στα 461 ευρώ, τα οποία θα μπορούν να λάβουν περισσότεροι δικαιούχοι απ' ό,τι σήμερα. Επίσης, θα επαναλάβει ότι θα επαναφέρει το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ και ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, αντικαθιστώντας τον από έναν δίκαιο ευρωπαϊκό φόρο.
Για τα κόκκινα δάνεια θα προαναγγείλει τη σύσταση ενός «ενδιάμεσου φορέα» με σκοπό τη ρύθμισή τους, θα εξαγγείλει την μερική αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων (ίσως με την επαναφορά της 13ης σύνταξης σε ειδικές κατηγορίες), ενώ ιδιαίτερη αναφορά θα κάνει και στις ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα προς την εφορία και τα ταμεία.
Ο κ. Τσίπρας θα τονίζει εκ νέου την ανάγκη δημιουργίας περιουσιολογίου και της πάταξης της φοροδιαφυγής, από την οποία, όπως και από την πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα θα εξοικονομηθούν, όπως θα πει, σημαντικοί πόροι. Επίσης, θα δεσμευτεί για την παύση των ποινικών διώξεων για χρέη προς το δημόσιο, ενώ δεν αποκλείεται να ανακοινώσει, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ρευστότητας, τη δημιουργία μιας δημόσιας τράπεζας ειδικού σκοπού.
Υπενθυμίζεται ότι, στις αρχές της εβδομάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στη Βουλή δύο τροπολογίες που αφορούν τον ΕΦΚ στο θέρμανσης, όπου προτείνεται η επιστροφή του στα επίπεδα του Μαρτίου του 2011, καθώς και στην παροχή δωρεάν ρεύματος σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την τροπολογία για την παροχή δωρεάν ρεύματος σε φτωχές και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, πρότεινε διάταξη σύμφωνα με την οποία η ΔΕΗ υποχρεούται να αποκαταστήσει άμεσα την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.
Επίσης, πρότεινε στους δικαιούχους του Κοινωνικού Τιμολογίου να χορηγείται ανά οικογένεια δωρεάν ποσότητα 1.200 Κwh το τετράμηνο (ή 3.600 Κwh το χρόνο).
Μεγαλύτερη ποσότητα μέχρι 2.000 κιλοβατώρες που τυχόν καταναλώσουν να πληρώνεται με το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ). Ποσότητα πέραν αυτής να τιμολογείται με την αντίστοιχη τιμή που ισχύει για όλους τους πολίτες.
Επίσης, κατέθεσε πρόταση οι μέχρι σήμερα ανεξόφλητοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών προς τη ΔΕΗ να ρυθμίζονται αυτομάτως σε 24 άτοκες δόσεις και σε ειδικές περιπτώσεις, αποδεδειγμένης πλήρους αδυναμίας πληρωμής και αυτών των δόσεων, να δίδεται η δυνατότητα αναδρομικής ένταξης στο παραπάνω πρόγραμμα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

.....για τα πάντα δεσμεύτηκε.....για όλα όσα του υπαγορεύτηκαν στις, υψηλού καπιταλιστικού επιπέδου, "κλειστές ομάδες εκπαίδευσης συνειδησιακής-ταξικής διαμόρφωσης", στις οποίες έτρεξε αγχωμένος σε Ευρώπη κι Αμερική........
.....μη τα βλέπεις όλα μαύρα.......για να συζητηθούν τα δικά σου προβλήματα υπάρχει χώρος, αλλά ψάξτον......βρίσκεται πολύ πιο αριστερά.....

Ανώνυμος είπε...

"Μόνο Κώλο δεν έδωσε"
Όλα τα άλλα τα έδωσε χθες "ο Μικρός" στο Βελλίδειο Ιδρύμα στη Θεσσαλονίκη!
-Την Αστική Τάξη πάντως την έσωσε.
-Κούρεμα του Χρέους (ΟΧΙ Κατάργηση)
-Ίδρυση Τραπεζών Ιδικού Σκοπού για τους Μικρομεσαίους & θα υποχρεώσει την Ευρωπαϊκή Τράπεζα να αγοράζει τα Ελληνικά Ομόλογα με το πιο χαμηλό Επιτόκιο της Αγοράς.
-Μόλις ΄βγεί Πρωθυπουργός θα σώσει & 300 χιλιάδες Άνεργους.
(τους υπόλοιπους θα τους σώσει την άλλη τετραετία)
-Θα επαναφέρει τον Κατώτατο μισθό στα 751 €!
(Τα θυμάστε τα STAGE!)
-Για την Ανατροπή του Καπιταλιστικού τρόπου Παραγωγής & Έξοδο από τις Λυκοσυμμαχίες Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ-ΝΑΤΟ ...Τσιμουδιά!
-Το Ρόλο σαν ένας Καλύτερος Διαχειριστής της Αστικής Πολυκατοικίας στη Γειτονιά της Ε.Ε. πρόβαλε!
-Αριστερούληδες περιμένατε κάτι Καλύτερο..;