DEH

DEH

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ: Επιστολή στον Νικόλαο Ταγάρα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Επιστολή προς τον Αναπλ. ΥΠΕΚΑ για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων
Π Ρ Ο Σ Κον ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΑΓΑΡΑ
Κύριε Υπουργέ
Παρακολουθώντας την πολύχρονη εξέλιξη των Νομοσχεδίων για την νομιμοποίηση των διάσπαρτων αυθαιρέτων ανά την Χώρα καταλήξαμε στο εξής συμπέρασμα: Οι πολιτικοί κ.κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Γ. Σουφλιάς κλπ. Οι ημέτεροι, οι έχοντες και κατέχοντες διαρκώς επωφελούνται (ευνοούνται). Υπάρχει όμως η κατηγορία των αδύναμων (φτωχών) πολιτών που είναι πολλοί και μάλιστα ψηφοφόροι της Συγκυβέρνησης που δεν μπορούν, ενώ το θέλουν, να νομιμοποιήσουν τα αυθαίρετά τους λόγω εμπλοκής
σχετικών Νόμων. Κύριε Υπουργέ πολλοί συγγενείς ή φίλοι λόγω οικονομικής δυσπραγίας αγόρασαν, δύο τρεις τέσσερις μαζί αγροτεμάχιο 1 στρέμμα 1,5 ή 2 στρέμματα μη άρτια και οικοδομήσιμα, σε παραθαλάσσια περιοχή για να καλύψουν ανάγκες οικογενειακών θερινών διακοπών κτίζοντας κάποιο αυθαίρετο. Για λόγους πάλι οικονομικούς δεν έκαναν καθετοποιημένη συμβολαιογραφική πράξη μοιρασιάς, αλλά ιδιωτικό συμφωνητικό μοιράσματος του αγροτεμαχίου. Όποιος είχε την χρηματική δυνατότητα στο συμφωνημένο μερίδιο του αγροτεμαχίου του έκτισε αυθαίρετο. Μετά όμως από παρέλευση πέραν της εικοσαετίας και τηρούμενου του συμφωνητικού δεν ισχύει ο Νόμος της χρησικτησίας αλλά ο άλλος Νόμος που δίνει το δικαίωμα στους κληρονόμους των άλλων συνδικαιούχων (θανόντων αγοραστών) να δικαιούνται ίσο μερίδιο από το αυθαίρετο ενώ δεν έχουν διαθέσει μια δραχμή ή ένα ευρώ για την ανέγερση του αυθαιρέτου. Αυτό είναι τελείως άδικο, παράλογο, ανήθικο, δημιουργεί αντιδικίες, έντονους διαπληκτισμούς (ξυλοδαρμούς) και ασυμφωνία. Έτσι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του αυθαιρέτου ενώ θέλει δεν μπορεί να το νομιμοποιήσει διότι ο άλλος ή οι άλλοι δεν υπογράφουν την αίτηση νομιμοποίησης του μηχανικού. Κύριε Υπουργέ ζητάμε να δωθεί λύση και σε αυτήν την κατηγορία αυθαιρέτων, να ισχύσει η χρησικτησία πέραν της εικοσαετίας κατοχής – νομής και το ιδιωτικό συμφωνητικό μοιρασιάς. Είναι εύλογο όλοι αυτοί που ζουν αυτό το δράμα να πνέουν μένεα κατά της Συγκυβέρνησης. Φρονούμε ότι θα δώσετε την δέουσα λύση και σε αυτούς τους ταλαιπωρημένους συνανθρώπους μας ανά την Ελλάδα.
Με τιμή

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Διονύσιος Κοτζαΐτσης

Ο Γεν. Γραμματέας
Αστέριος Καράτζιας
ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ :
1. Κον Αντώνη Σαμαρά Πρωθυπουργό της Ελλάδος.
2. Κον Ευάγγελο Βενιζέλο Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης – Υπουργό Εξωτερικών.
Υ.Σ. 12-09-14 Κοινοποίηση: Κον Γιάννη Μανιάτη ΥΠΕΚΑ.
Υπουργέ κύριε Μανιάτη μπράβο για την απόφασή σας, για μείωση κατά 50% στο πρόστιμο για τα αυθαίρετα στους ημετέρους έχοντες και κατέχοντες μπαταχτσίδες, που ευθύς εξ αρχής έχουν κάνει την ενεργειακή αναβάθμιση ή στατική ενίσχυση. Φρονιμότερο θα ήταν στην πλήρη απαλλαγή τους διότι ποτέ δεν πλήρωσαν και ούτε θα πληρώσουν (θα υποχρεωθείτε με δεύτερη απόφασή σας στην πλήρη απαλλαγή τους). Οι φτωχοί τίμιοι θέλουν να πληρώσουν αλλά δεν μπορούν λόγω εμπλοκής των σχετικών νόμων, γι΄ αυτούς κύριε Υπουργέ γιατί δεν βγάζετε απόφαση; Ουέ υμήν φαρισαίοι, φωνή φτωχού Λαού οργή Θεού, Σας περιμένει ανέλπιστη πανολεθρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: