DEH

DEH

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Έρχονται αυξήσεις-σοκ στις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας

Υπέρογκες αυξήσεις από τον Οκτώβριο για τα 7,5 εκατομμύρια καταναλωτών της ΔΕΗ. Η επιβάρυνση θα γίνεται μέσω των ειδικών χρεώσεων για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, και ενδεχομένως να φθάνει το 25%




«Παραφουσκωμένοι» θα καταφθάσουν τον επόμενο μήνα οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος. Αναμένεται να αυξηθούν έως 25%, για λόγους … κοινωνικής αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, την Τετάρτη, αναφέρει ως αιτίες της επερχόμενης αύξησης, την επιδότηση στο κόστος ηλεκτροδότησης καταναλωτών στα μη διασυνδεδεμένα νησιά, αλλά και το Κοινωνικό Τιμολόγιο. 


Αφενός για τα νησιά, το θέμα είναι το συνεχώς αυξανόμενο κόστος αγοράς πετρελαίου, το οποίο αποτελεί την πρώτη ύλη για να λειτουργήσουν οι ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες στις νησιωτικές περιοχές.

Αφετέρου, η κάλυψη του Κοινωνικού Τιμολογίου, στο οποίο από το 2012 έχουν ενταχθεί περίπου 600.000 καταναλωτές.

Βεβαίως, τη «νύφη» θα κληθούν να την πληρώσουν όλοι: Και εκείνοι που λαμβάνουν λογαριασμούς της ΔΕΗ, αλλά και όσοι είναι πελάτες των ιδιωτικών εταιρειών παροχής ρεύματος.

Το ακριβές ποσοστό της αύξησης θα καθοριστεί τα επόμενα 24ωρα και φυσικά θα διαφέρει ανάλογα με το είδος της κατανάλωσης : οικιακοί, εμπορικοί ή βιομηχανικοί καταναλωτές.

Τα ισχύοντα σήμερα για ένα νοικοκυριό είναι από 6,99 ευρώ μέχρι και 44,8 € για κάθε 1.000 κιλοβατώρες το τετράμηνο, ανάλογα με την κλίμακα της κατανάλωσης.

Το πόσο θα αυξηθεί ο λογαριασμός θα το μάθουμε, λίαν συντόμως, στο προσωπικό μας γραμματοκιβώτιο...

Ανδρέας Μορφόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: