DEH

DEH

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Μεταφέρεται χωριό για… εργασίες της ΔΕΗ

Το χωριό Τριπόταμος της Αρκαδίας αναγκάζεται να μεταφερθεί στη Μεγαλόπολη, για να βγάλει η ΔΕΗ λιγνίτη από το έδαφος της περιοχής.
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Μεγαλόπολης την Πέμπτη, με στόχο να βρεθεί χώρος για τη μεταφορά του χωριού Τριπόταμος που βρίσκεται εντός των ορυχείων της ΔΕΗ.
Προτάθηκαν τέσσερις μοναδικοί χώροι από τον πρόεδρο της Επιτροπής Αγώνα και ιερέα Βασίλη Δάρρα και αποφασίστηκε να σταλεί έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες (Δασαρχείο, Κτηματική Υπηρεσία) με τις προτεινόμενες θέσεις, ώστε μία από αυτές να επιλεγεί για να γίνει συνολική μεταφορά του χωριού.
Ο κ. Γιαννακούρας, αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, δήλωσε πως «οι κάτοικοι του χωριού Τριπόταμος δεν πρέπει «να πεταχτούν» αλλά να μεταφερθούν κάπου οργανωμένα, αφού δεν είναι δική τους επιλογή η μεταφορά αυτή. Το χωριό έχει τη δική του ιστορία και εμείς οφείλουμε όλοι μαζί να ενεργήσουμε συντονισμένα για την επίτευξη του σκοπού αυτού. Επιπλέον θα πρέπει η ΔΕΗ που χρειάζεται τον λιγνίτη και κανείς δεν μπορεί να της τον στερήσει, να εκτιμήσει κατάλληλα την αξία των σπιτιών των Τριποταμιτών και να τα αποζημιώσει αντίστοιχα».

Τζένη Σουκαρά
 efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: