DEH

DEH

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Με τις "ευλογίες" της Διεύθυνσης του ΛΚΜ το καθεστώς παρανομίας από τους εργολάβους στα Ορυχεία της Δ.Ε.Η στην Μεγαλόπολη «καλά κρατεί»



Παρ’ ότι επανειλημμένα σας έχει καταγγελθεί από τα συνδικάτα του χώρου, η  παραβίαση των όρων των συμβάσεων των εταιρειών στις οποίες έχουν εκχωρηθεί δραστηριότητες της ΔΕΗ στο ΛΚΜ η κατάσταση ασυδοσίας εξακολουθεί  να παραμένει.
 
 Πιο συγκεκριμένα: 
 
Η εταιρεία «ΒΡΟΝΤΟΣ» στα ορυχεία του ΛΚΜ χρησιμοποιεί όχημα - υδροφόρα τύπου SCANIA με παράνομες πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε άλλο όχημα χωματουργικό τύπου MAN και εκτελεί εργασίες διαβροχής.
Από την αρχή της σύμβασης στις παραπάνω "φωτο" μόνο στο πίσω μέρος
 οι παράνομες πινακίδες ....

Κανένας μέχρι σήμερα (Ιεραρχία ΛΚΜ - Επιβλέποντες) δεν είχε προχωρήσει σε καμία ενέργεια για αυτή την παράνομη ενέργεια της εν λόγω εταιρείας.
Μετά από αντίδραση εκπροσώπων του Σωματείου μας στις 22/9 ο συγκεκριμένος εργολάβος αναγκάστηκε να ακινητοποιήσει την παράνομη υδροφόρα σε διάφορα σημεία του ορυχείου και έκλεισε το εργοτάξιο του για να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο.
Οι παράνομες πινακίδες τις τελευταίες μέρες και μπροστά ...
Να μην "δημιουργούνται" ίσως υποψίες ...

Η απουσία ουσιαστικού ελέγχου από την Διεύθυνση του ΛΚΜ για την τήρηση της νομοθεσίας και των όρων των συμβάσεων αποθρασύνει τις εταιρείες των ιδιωτών εργολάβων να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες στους χώρους του ΛΚΜ. 
Επιτέλους η Διεύθυνση του ΛΚΜ θα εφαρμόσει την νομοθεσία και του όρους των συμβάσεων αποτρέποντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και παρανομίας προστατεύοντας τα συμφέροντα της Επιχείρησης ; 
Το Δ.Σ του Σ.Ο.Σ ΔΕΗ Μεγ/λης σας καλεί 
όπως προχωρήσετε: 
·  Στην λήψη των απαιτούμενων ενεργειών και των προβλεπόμενων μέτρων για την παραπάνω παράνομη ενέργεια της εν λόγω εταιρείας και την εφαρμογή πλήρως των συμβατικών υποχρεώσεων της με την Επιχείρηση. 
Σε διαφορετική περίπτωση θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια από μέρους του Σωματείου μας για τη τήρηση της νομιμότητας και τη διασφάλιση των συμφερόντων της Επιχείρησης. 
Καλούμε κάθε αρμόδιο φορέα της πολιτείας, να προχωρήσει άμεσα σε ουσιαστικούς ελέγχους για την εφαρμογή της νομιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: