DEH

DEH

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Τα νέα προς ψήφιση μέτρα είναι από τα σκληρότερα που έχουν αποφασιστεί και με δεδομένο ότι είναι συνέχεια επαχθών μέτρων που λειτουργούν σωρευτικά μέχρι σήμερα, μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε μια πορεία ολοκληρωτικής καταστροφής και στο μεγαλύτερο κοινωνικό πισωγύρισμα, που θα έχει συμβεί μετά τον πόλεμο σε επίπεδο κοινωνίας.
Είναι προφανές και από αυτή την εξέλιξη ότι για την μεγάλη αστική τάξη η κρίση αξιοποιείτε ως ευκαιρία, για την αναδιάταξη των ταξικών σχέσεων υπέρ του κεφαλαίου, με την εργασία στην κυριολεξία να συντρίβεται και να απαξιώνεται.
Η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος συνεχίζει μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις να κινείται χωρίς στρατηγική, χωρίς τακτική, δείχνει να μη μπορεί ή και να μη θέλει να οργανώσει ένα συνολικό σχέδιο αντίστασης και ανατροπής αυτών των καταστροφικών πολιτικών.
Η απεργία στις 26 Σεπτέμβρη κατά γενική ομολογία ήταν μια πετυχημένη απεργία και χαρακτηρίζεται από πρόσθετα
ποιοτικά στοιχεία, που επιβεβαιώνουν ότι οι διαθέσεις των εργαζομένων είναι αρκετά βήματα μπροστά από την ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος, η οποία καθίσταται από τις εξελίξεις στο πιο βραδυπορούν τμήμα της εργατικής τάξης, αντί να κινείται, ως όφειλε, στη γραμμή ενός ανένδοτου αγώνα απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής στη ΓΣΕΕ την Τρίτη, κατέθεσε μια συνολική πρόταση διαδοχικών ενεργειών, που μπορούν να αντιστοιχίσουν την κινητικότητα της ΓΣΕΕ μπροστά στη επικείμενη ψήφιση των νέων αντεργατικών και καταστροφικών μέτρων.
Προτείναμε:
1. Στα θέματα της επικοινωνίας για την προετοιμασία των κινητοποιήσεων, να χρησιμοποιηθεί αφίσα, ανακοίνωση, σπότ ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά, με πρόσθετα μέτρα σε βιομηχανικές περιοχές όπως Οινόφυτα, Θεσσαλονίκη. Ροδόπη κ.α.
2. Μαζικό διάβημα συνδικαλιστών στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Εργασίας.
3. Σύσκεψη συνδικαλιστών των Διοικητικών Συμβουλίων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών σε μεγάλο θέατρο για τη προετοιμασία των κινητοποιήσεων και των τρόπων αντίδρασης του συνδικαλιστικού κινήματος.
4. Κοινά κλιμάκια ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών, που θα παρέμβουν σε όλους τους εργασιακούς χώρους.
5. Σύσκεψη Ομοσπονδιών και ΔΕΚΟ με κατεύθυνση τη στήριξη τους σε πρόσθετες αγωνιστικές και απεργιακές δράσεις που μπορούν να αναπτυχθούν σε τομείς της οικονομίας και κλάδων, (επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων).
6. Να αποφασιστούν καταλήψεις χώρων εργασίας, ως άμεσα αγωνιστικά βήματα, που θα σηματοδοτήσουν την αντίδραση των εργαζομένων δίνοντας τη δυνατότητα σε πλατύτερα στρώματα εργαζομένων να συμμετέχουν σε πολύμορφές αγωνιστικές δράσεις, (φυσικά με τη συμμετοχή πρώτα απ’ όλα των εργαζομένων στους συγκεκριμένους χώρους).
7. Να οργανωθούν ημέρες δράσεις σε μεγάλες περιφέρειες από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, Εργατικών Κέντρων-Νομαρχιακών Τμημάτων ΑΔΕΔΥ με περιοδείες στους χώρους δουλειάς, σύσκεψη σωματείων, συνέντευξη τύπου, συναντήσεις με συλλόγους μικρομεσαίων και επιστημονικών φορέων με πραγματοποίηση και απογευματινών συλλαλητηρίων.
8. Σύγκλιση Διοίκησης της ΓΣΕΕ τις επόμενες μέρες.
9. Την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την Πέμπτη στην Αθήνα και σε πόλεις που μπορούν να παρθούν σχετικές αποφάσεις.
10. Να εξεταστεί η δυνατότητα νέων συγκεντρώσεων -συνελεύσεων όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων σε μεγάλες περιφέρειες και δήμους, προκειμένου να αποφασιστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πρωτοβουλιών και δράσεων σε επίπεδο περιφέρειας.
11. 24ώρη απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 8/10 πρώτη μέρα συνεδρίασης του eurogroupή τις πρώτες μέρες της εβδομάδας.
12. Με την κατάθεση των μέτρων προς ψήφιση στη Βουλή προτείνουμε την ίδια ή την επόμενη ημέρα συγκέντρωση-συλλαλητήριο και νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για συζήτηση νέων απεργιακών κινητοποιήσεων εν όψει της συζήτησης και ψήφισης του πακέτου των μέτρων στη βουλή.
13. Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις το Σάββατο 6/10 της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ
Ανάληψη πρωτοβουλιών με όλους τους κοινωνικούς φορείς που πλήττονται από αυτή την πολιτική (Μηχανικοί, Δικηγόροι, Γιατροί, ΓΕΣΕΒΕ, ΕΣΕΕ, κ. λ. π.). Επαναφέρουμε την πρόταση μας για τη δημιουργία μιας χαλαρής δικτύωσης μεταξύ των φορέων για τις ανάγκες συνεννόησης και συντονισμού σε δράσεις και πρωτοβουλίες αλλά και για την επεξεργασία μιας συνολικής πρότασης εξόδου από την κρίση σε αντιπαράθεση με τις μνημονιακές πολιτικές.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: