DEH

DEH

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ

Στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο Κερατσίνι, για την Μάχη της Ηλεκτρικής, συμμετείχε το Προεδρείο του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ αποτίωντας φόρο τιμής στους ηρωικούς μαχητές του 1944.
Κληθείς να χαιρετίσει την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Σωματείου Γιώργος Αδαμίδης μεταξύ άλλων ανέφερε:
  «Η Μάχη της Ηλεκτρικής». 68 ολόκληρα  χρόνια μετά και το μόνο που έχει καταφέρει ο χρόνος είναι να δυναμώσει την συγκίνηση και να μας κάνει όλους περισσότερο συναισθηματικούς,  προβληματισμένους –ελέω συνθηκών και εξελίξεων- και κατά κάποιο τρόπο περισσότερο συνειδητοποιημένους σχετικά με την αυτό που λένε ότι «η ιστορία επαναλαμβάνεται».
Η Μάχη της Ηλεκτρικής ήταν ένα κορυφαίο γεγονός της Εθνικής Αντίστασης. Ένα γεγονός που αντιπροσωπεύει, άκρως, το αγωνιστικό φρόνιμα και τον ηρωισμό. Ένα γεγονός που αποτελεί και θα αποτελεί διαχρονικά, ιδιαίτερο παράδειγμα. Πόσο μάλλον για όλους εμάς που εδώ και δύο περίπου χρόνια δίνουμε καθημερινά έναν αγώνα –αγώνα που ίσως να μην μπορεί να συγκριθεί με το είδος του αγώνα που έδωσαν τότε- αλλά που έχει την ίδια αξία με αυτόν του 1944 σε ότι έχει να κάνει με τον τελικό στόχο. Με τον στόχο να διασώσουμε, να διαφυλάξουμε, να κρατήσουμε δυνατή και ισχυρή την δική μας ηλεκτρική εταιρία, τη ΔΕΗ που κάποιοι περιμένουν με το στόμα ανοιχτό για να την κατασπαράξουν.
Τα ιστορικά στοιχεία αναφέρουν ότι «Κατά τη διάρκεια της Κατοχής οι Γερμανοί είχαν εγκαταστήσει φρουρές και επιπλέον είχαν παγιδεύσει με εκρηκτικές ύλες τα κυριότερα κτίρια του Πειραιά με τρόπο ώστε με το πάτημα ενός κουμπιού να ανατινάζονταν όλα, με ανυπολόγιστες ζημιές και θύματα». Μήπως σήμερα οι εξελίξεις δε συναντούν κοινά σημεία με το χθες; Μήπως σήμερα δεν εποφθαλμιούν την ισχυρή ΔΕΗ, την μεγαλύτερη Βιομηχανική επιχείρηση που στήριζε και στηρίζει την Εθνική μας οικονομία; Τυχαίο; Σίγουρα όχι.
Σε μία ηρωική μάχη με περίσσιο το αγωνιστικό φρόνιμα οι μαχητές κατάφεραν να σώσουν το εργοστάσιο της «Ηλεκτρικής», μια σημαντική ενεργειακή μονάδα της χώρας που τροφοδοτούσε ολόκληρο το λεκανοπέδιο.
Σήμερα τιμούμε τους μαχητές και ήρωες του 1944. Τιμούμε τον αγώνα και τη μνήμη τους ακολουθώντας το φωτεινό τους παράδειγμα, επιδιώκοντας επιτυχία στην έκβαση μίας μάχης που θα κρίνει πολλά για το παρόν και το μέλλον ολόκληρης της χώρας.
Σήμερα συνεχίζουμε στο δρόμο που χάραξαν οι αγωνιστές του ΕΛΑΣ. Με τα ιδανικά και τα πιστεύω που κατάφεραν να φθάσουν μέχρι την γενιά μας. Συνεχίζουμε το δρόμο του αγώνα, της πάλης, της ανυποχώρητης στάσης, της σθεναρής αντίστασης για να μείνει η ΔΕΗ στα χέρια του Ελληνικού λαού.
Η μνήμη τους ας είναι αιωνία.
       Σας ευχαριστώ»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: