DEH

DEH

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Προς: Τα Προεδρεία Συλλόγων Μελών και τους Επικεφαλείς των Παρατάξεων

Συνάδελφοι,

Με την επιστολή μας αυτή για πολλοστή φορά θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ


Όπως όλοι γνωρίζεται η απόφαση για την επίσπευση του συνεδρίου μας ελήφθη κάτω από την πίεση της οικονομικής χρεωκοπίας της Ομοσπονδίας μας.

Οικονομικής χρεωκοπίας που επήλθε γιατί για πρώτη φορά μετά από πολλά – πολλά χρόνια μας στέρησαν κάθε πηγή εσόδων μέσω των ΣΣΕ και γιατί οι περισσότεροι σύλλογοι αρνήθηκαν να ακούσουν τις απεγνωσμένες κραυγές αγωνίας της Ομοσπονδίας για αύξηση της συνδρομής.

Συγκεκριμένα εντελώς παράνομα και αντικαταστατικά αρκετοί σύλλογοι όχι μόνο αγνόησαν τις αποφάσεις του ΔΣ για αύξηση συνδρομής αλλά επιπλέον έπαψαν να δίνουν και την πενιχρή συνδρομή των 0,53 € ανά μέλος.

Όμως εάν θέλουμε να έχουμε Ομοσπονδία η έλλειψη σεβασμού στις
αποφάσεις του ΔΣ (ακόμα και εάν οι σύλλογοι μπορεί να έχουν παράπονα ή πικρίες με την ηγεσία της Ομοσπονδίας) δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Το να είμαστε οικονομικά εντάξει είναι καταστατική υποχρέωση του κάθε σωματείου μέλους και δεν μπορεί να εξαρτάται η καταβολή της συνδρομής (που είναι βασική υποχρέωση του κάθε μέλους) στο εάν η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κάνει τα χατίρια του κάθε σωματείου, ή ακόμα (γιατί μπορεί να συμβαίνει και αυτό) από το εάν λειτουργούμε σωστά ή όχι, ή εάν έχουμε αδικήσει κάποιο σύλλογο.

Ακόμα και αν η ΓΕΝΟΠ δεν λειτουργεί σωστά δεν μπορεί να ΤΙΜΩΡΕΙΤαι με άρνηση καταβολής της οικονομικής υποχρέωσης
Υπάρχουν εργαζόμενοι που πρέπει να πληρωθούν, υπάρχουν υποχρεώσεις που πρέπει να καλυφθούν.
Επειδή λοιπόν παρανόμως και αντικαταστατικά μέχρι σήμερα δεν έγιναν σεβαστές κατ΄ επανάληψη οι αποφάσεις του ΔΣ της Ομοσπονδίας και αγνοήθηκαν οι αλλεπάλληλες επιστολές μας για αύξηση της συνδρομής αύξηση που είναι στην αρμοδιότητα του ΔΣ και άμεσα εφαρμοστέα μέχρι και τυπικά να εγκριθεί από το Πανελλαδικό συνέδριο «Άρθρο 59», για να μην έχουμε παρεξηγήσεις και επειδή η συμμετοχή στην Ομοσπονδία είναι εθελοντική κάνουμε γνωστό ότι έχουμε χρέος να τηρήσουμε το καταστατικό και θα το τηρήσουμε.

Αυτό το οφείλουμε στην ίδια την Ομοσπονδία και κυρίως στους συλλόγους που όλους αυτούς τους μήνες αγόγγυστα στήριξαν την «μάνα τους» στήριξαν την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Συνεπώς,
Στην βάση του άρθρου 9 που λέει : «Οι Οργανώσεις που απαρτίζουν την Ομοσπονδία υποχρεούνται να εκπληρώνουν όλες χωρίς εξαίρεση τις ηθικές και οικονομικές υποχρεώσεις τους»

Στην βάση του άρθρου 15 που λέει : «Το Πανελλαδικό συνέδριο συγκροτείται από αντιπροσώπους των οργανώσεων που ανήκουν στην Ομοσπονδία, εφόσον αυτές έχουν εκπληρώσει τις προς αυτή οικονομικές υποχρεώσεις ….»

Στην βάση του άρθρου 20 που λέει : «Απαραίτητη προϋπόθεση του δικαιώματος συμμετοχής ενός μέλους στο Πανελλαδικό συνέδριο είναι να έχει εκπληρώσει όλες τις προβλεπόμενες από το παρόν καταστατικό οικονομικές υποχρεώσεις του»

 
Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα γίνει δεκτή η συμμετοχή κανενός συλλόγου εάν δεν έχει τακτοποιήσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του ΔΣ .

Απόφαση που στην ουσία αδικεί όσους συλλόγους αγόγγυστα στήριζαν της Ομοσπονδία μας όλους αυτούς τους μήνες που κάποιοι άλλοι αγνοούσαν τις αποφάσεις του ΔΣ.

Θυμίζουμε ότι η απόφαση (που είναι προϊόν αλλεπάλληλων συμβιβασμών της Ομοσπονδίας) λέει ότι ο κάθε σύλλογος ξεχρεώνει ότι χρωστά στην Ομοσπονδία μέχρι τον Ιούνιο με 0,53 € και από τον Ιούλιο του 2012 πληρώνει με 2 €.

Συνεπώς κανείς σύλλογος δεν θα συμμετάσχει εάν μέχρι την Παρασκευή 19/10/2012 δεν έχει εξοφλήσει όλες τις οικονομικές του υποχρεώσεις μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΝΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ

Την Τρίτη 16/10/2012 στις 10:00πμ θα συνεδριάσει το γραφείο Οργανωτικού προκειμένου να κάνει την εισήγηση του για το αίτημα εγγραφής ή όχι των τριών συλλόγων που ζητούν την εγγραφή τους στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και να ελέγξει τα πρακτικά των συλλόγων που έχουν κατατεθεί στην Ομοσπονδία.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ

Την Τρίτη 16/10/2012 σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το καταστατικό της Ομοσπονδίας στο άρθρο 31 και μέχρι της 12:00 πρέπει να έχουν κατατεθεί από τους επικεφαλείς των παρατάξεων τα ψηφοδέλτια με τις υποψηφιότητες.

Τονίζουμε ότι οι συνάδελφοι που θα βρεθούν να είναι υποψήφιοι σε παραπάνω από ένα ψηφοδέλτια και επειδή αυτό δεν επιτρέπεται, αφού ενημερωθούν εντός της ημέρας θα πρέπει να αποφασίσουν σε ποιο ψηφοδέλτιο επιθυμούν να είναι τελικά υποψήφιοι. Όσοι υποψήφιοι δεν βρεθούν εντός της ημέρας θα διαγράφονται από όλα τα ψηφοδέλτια.

Η κατάθεση των ψηφοδελτίων θα γίνει στο γραφείο Οργανωτικού της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και οι επικεφαλείς των παρατάξεων θα πάρουν αριθμό πρωτοκόλλου ως αποδεικτικό κατάθεσης που θα αναγράφεται το όνομα του ψηφοδελτίου και ο αριθμός των υποψηφίων.

Τα στοιχεία αυτά εντός της ημέρας θα γνωστοποιηθούν με ανακοίνωση του γραφείου Οργανωτικού.

 
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Την Τρίτη 16/10/2012 στις 15:00 θα συνεδριάσει η Ε.Ε της Ομοσπονδίας προκειμένου να ελέγξει τα δικαιολογητικά που κατέθεσαν οι αντιπρόσωποι των οργανώσεων, να αποφανθεί επί της πρότασης του Οργανωτικού γραφείου και να ετοιμάσει τις εισηγήσεις προς το Π.Σ


ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: