DEH

DEH

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Το 44,1%, εκτιμά ότι η άρνηση του κόσμου να συμμετέχει μαζικά στις διαδηλώσεις οφείλεται στην αναξιοπιστία των διοργανωτών

  
Εν όψει και τις νέας απεργίας της ΓΣΕΕ κατά την ψήφιση των μέτρων καλό είναι να σταθούμε σε ένα εύρημα δημοσκόπησηςπου έγινε για λογαριασμό του zougla.gr και έχει να κάνει με το γιατί ο κόσμος δεν κατεβαίνει στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.   
« Στη διαδικτυακή ψηφοφορία ψήφισαν 1.432 άτομα που συμπεριλαμβάνονται οικειοθελώς στην Data Base της zougla.gr, όπου έχουν καταθέσει τα στοιχεία τους. Αυτή η βάση δεδομένων αποτελείται από 8.000 πολίτες άνω των 18 ετών, που είναι αναγνώστες και φίλοι της ηλεκτρονικής εφημερίδας και στους οποίους εστάλη το ερωτηματολόγιο της έρευνας. Τα αποτελέσματα αυτής της ψηφοφορίας σταθμίστηκαν σύμφωνα με τις επιλογές των ψηφοφόρων στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 από την ειδική επιστημονική ομάδα με την οποία συνεργάζεται η zougla.gr.
Η έρευνα κατέδειξε επίσης τη θεαματική όσο και άκρως ανησυχητική ενίσχυση της Χρυσής Αυγής, η οποία καταγράφεται ως τρίτο κόμμα στη Βουλή και μάλιστα με ένα ικανό και διψήφιο ποσοστό, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ κατρακυλά σε μικρά μονοψήφια ποσοστά. Αντοχές καταδεικνύει το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ενώ το ΚΚΕ βλέπει την επιρροή του να συρρικνώνεται ακόμη περισσότερο…»

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ:
Γιατί οι πολίτες δεν συμμετέχουν μαζικά στις διαδηλώσεις

Ζητήσαμε από τους πολίτες που συμμετείχαν στη διαδικτυακή ψηφοφορία να απαντήσουν στο ερώτημα που απασχολεί τόσο τα πολιτικά κόμματα της μείζονος ή ελάσσονος αντιπολίτευσης όσο και τους σχολιαστές σχετικά με την ανταπόκριση του κόσμου στις εκκλήσεις των πολιτικών φορέων, των συνδικάτων και κομμάτων για μαζική συμμετοχή σε συλλαλητήρια αντιμνημονιακού χαρακτήρα.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων, δηλαδή το 44,1%, εκτιμά ότι η άρνηση του κόσμου να συμμετέχει μαζικά στις διαδηλώσεις οφείλεται στην αναξιοπιστία των διοργανωτών. Ένα 21,6% θεωρεί ότι αυτό το φαινόμενο της αποχής οφείλεται στον φόβο, ένα 19% στην αδιαφορία, ενώ μόλις το 14,1% εκτιμά πως η περιορισμένη συμμετοχή των πολιτών στις διαδηλώσεις οφείλεται σε πίστωση χρόνου που δίνουν οι πολίτες στην κυβέρνηση.

Η έρευνα ολόκληρη εδώ http://www.zougla.gr/politiki/article/psifoforia-ekplikseon

Δεν υπάρχουν σχόλια: