DEH

DEH

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Επιχείρησαν να «χτυπήσουν» χρηματαποστολή της ΔΕΗ

Τους... δημοτικούς αστυνομικούς προσποιήθηκαν οι ληστές που αποπειράθηκαν χτες το μεσημέρι να «χτυπήσουν» όχημα χρηματαποστολής έξω από τη ΔΕΗ Καλαμαριάς. Ωστόσο, ο οδηγός του θωρακισμένου οχήματος αποδείχτηκε πιο... γρήγορος και έτσι οι άγνωστοι δράστες έφυγαν με άδεια χέρια.
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις τρεις χτες το μεσημέρι και ενώ το κατάστημα είχε κλείσει για τις συναλλαγές με το κοινό. Την ώρα εκείνη σταθμευμένο στην πίσω πλευρά του καταστήματος της ΔΕΗ Καλαμαριάς βρισκόταν ένα όχημα ιδιωτικής εταιρίας σεκιούριτι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπάλληλος είχε μόλις μεταφέρει
στο φορτηγάκι περίπου 200.000 ευρώ και την ώρα εκείνη πραγματοποιούσε το τελευταίο δρομολόγιο, από το υποκατάστημα προς το όχημά του, κρατώντας στα χέρια ένα βαλιτσάκι με περίπου 45.000 ευρώ.
Οπως αναφέρουν αξιωματικοί ξαφνικά έκανε την εμφάνισή του ένας άγνωστος άντρας, ο οποίος ακινητοποίησε τον υπάλληλο της εταιρίας φύλαξης στρέφοντας ένα όπλο κατά πάνω του και του ζήτησε να αφήσει το κουτί με τα χρήματα που κρατούσε. Ο σεκιουριτάς αντί να τα χάσει συνέχισε την πορεία του, μπήκε στο όχημα και έφυγε από το σημείο μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, ενώ ο δράστης το έβαλε στα πόδια. Μάλιστα, αυτό που έκανε εντύπωση στον υπάλληλο της εταιρίας σεκιούριτι ήταν πως ο άγνωστος άντρας ήταν ντυμένος σαν δημοτικός αστυνομικός, πιθανότατα για να μπορεί να κινηθεί στην περιοχή χωρίς να κινήσει υποψίες. Αμέσως μετά την αποτυχημένη απόπειρα πάντως ο παραλίγο ληστής επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο όπου τον περίμενε συνεργός του και εξαφανίστηκαν.
Και άλλη ληστεία...
Ληστεία στο συγκεκριμένο υποκατάστημα της ΔΕΗ είχε σημειωθεί και πριν λίγα χρόνια και πάλι σε χρηματαποστολή. Συγκεκριμένα, δύο άγνωστοι είχαν επιτεθεί στους υπαλλήλους ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης και άρπαξαν ένα βαλιτσάκι, που περιείχε εισπράξεις, οι οποίες ανέρχονταν σε περίπου 100.000 ευρώ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: