DEH

DEH

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Σωματείο Ανέργων και Προστασίας Περιβάλλοντος Πτολεμαϊδας- Εορδαίας :Χάνονται 400 θέσεις στα 8μηνα της ΔΕΗ

Χάνονται 400 θέσεις στα 8μηνα της ΔΕΗKάλεσμα στο δήμο Εορδαίας για κοινή διεκδίκηση για να μην χαθούν οι θέσεις εποχικών που προσφέρουν ανακούφιση στους ανέργους της περιοχής.
 
Στη διεκδίκηση και των υπολοίπων 400 θέσεων εποχικού προσωπικού στα 8μηνα της ΔΕΗ, αλλά και άλλων τόσων περίπου στα δίμηνα, προχωρά το Σωματείο Ανέργων και Περιβάλλοντος Πτολεμαΐδας- Εορδαίας, η διοίκηση του οποίου μάλιστα πρόκειται να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Εορδαίας, με αίτημα να διεκδικηθούν από κοινού οι θέσεις που χάθηκαν, καθώς η εξέλιξη αυτή έχει ως συνέπεια να διογκώνονται περεταίρω τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που μαστίζουν την περιοχή μας και να υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν να προμηθευτούν ούτε το γάλα των παιδιών τους.
Τα παραπάνω δήλωσε στον «Π» ο πρόεδρος του Σωματείου Ανέργων Δημήτρης Κριαρίδης, επισημαίνοντας μάλιστα ότι οι 400 θέσεις στα 8μηνα της ΔΕΗ που χάνονται, αλλά και άλλες τόσες σχεδόν στα δίμηνα, εάν δεν ασκηθεί σήμερα πίεση, όλα δείχνουν ότι θα καταλήξουν στα χέρια των εργολάβων.
Ανέφερε ότι ενώ ετησίως το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας προβαίνει στην πρόσληψη 1100 εποχικών υπαλλήλων στα 8μηνα για τηνκάλυψη έκτακτων αναγκών της επιχείρησης και σε άλλες 450-500 θέσεις διμηνιτών, φέτος, και λόγω των δύο απανωτών εκλογικών αναμετρήσεων και της απαγόρευσης των προσλήψεων, χάθηκαν εκατοντάδες θέσεις εργασίας που πρόσφεραν προσωρινή έστω εργασία σε εκατοντάδες ανέργους της περιοχής μας.
«Χάνονται 400 θέσεις εργασίας μόνο από τα 8μηνα, γιατί τον Ιούνιο πήραν μόλις 200 άτομα, αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για 320 προσλήψεις στο ΛΚΔΜ και ο προγραμματισμός της ΔΕΗ είναι για προκήρυξη άλλων 200 θέσεων τον Νοέμβριο, με αποτέλεσμα να χάνονται 400 θέσεις μόνο από τα 8μηνα», είπε. Ταυτόχρονα, σημείωσε, ότι ενώ ετησίως έπρεπε να προκηρυχθούν άλλες 450 θέσεις εποχικών στα δίμηνα δεν έγιναν φέτος προσλήψεις για διάφορους λόγους και θα προκηρύξουν μόλις 50 θέσεις διμηνιτών. Ανέφερε ενδεικτικά ότι ενώ ο ΑΗΣ Πτολεμαΐδας προσλαμβάνει 120 άτομα στα δίμηνα «θα πάρει μόνο 35 άτομα, με αποτέλεσμα να χάνονται άλλες 75 θέσεις ανθρώπων που παρακαλάνε για ένα μεροκάματο έστω και για δύο μήνες, καθώς με τα δίμηνα κατάφερναν να εξασφαλίζουν ένσημα για να έχουν ασφάλιση και περίθαλψη οι ίδιοι και οι οικογένειές τους».
Ο κ. Κριαρίδης επισήμανε μάλιστα ότι όλες αυτές οι θέσεις που χάνονται είναι από τη Β΄ ζώνη, στις οποίες θα απασχολούνταν άνεργοι από την πόλη της Πτολεμαΐδας, οι οποίοι εκ των πραγμάτων χάνουν πλέον τη δυνατότητα απασχόλησης έστω και για ένα δίμηνο για να κολλήσουν κάποια ένσημα.
Τόνισε λοιπόν ότι το Σωματείο Ανέργων θα φέρει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο αίτημα ώστε μαζί σωματείο και δήμος Εορδαίας να διεκδικήσουν την επαναφορά του καθεστώτος των εποχικών προσλήψεων στη ΔΕΗ στην προτέρα κατάσταση, με την άσκηση πίεσης προς τη διοίκηση της ΔΕΗ, προκειμένου να ψηφιστεί στον προϋπολογισμό της επιχείρησης κονδύλι για την προκήρυξη των θέσεων που είχαν προγραμματιστεί. «Πρέπει να καταλάβουμε όλοι την ανάγκη να επανέλθει το παλιό καθεστώς, διότι οι πληροφορίες λένε ότι η ΔΕΗ σχεδιάζει να μειώσει κι άλλο τις υπάρχουσες θέσεις εποχικών και να τις δώσει σε εργολάβους. Αυτό όμως σημαίνει ότι στην πραγματικότητα θα μειωθούν οι θέσεις εργασίας, αφού οι εργολάβοι για να έχουν κέρδη θα προσλαμβάνουν πολύ λιγότερο από τον μισό κόσμο και φυσικά θα τους πληρώνουν με μισθούς πείνας, κι αυτό όταν τους περισσεύουν, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι σε εργολάβους είναι απλήρωτοι εδώ και καιρό», κατέληξε ο πρόεδρος του σωματείου Ανέργων Εορδαίας.
ΠΗΓΗ ΕΦ.ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: