DEH

DEH

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

“Nεύμα” Φωτόπουλου στις αντιμνημονιακές δυνάμεις

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για το σχηματισμό ΔΣ στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μετά τις εκλογές που έλαβαν χώρα την Κυριακή.
Ο νυν πρόεδρος του συνδικάτου, Νίκος Φωτόπουλος, είδε το συνδυασμό του να χάνει δυνάμεις σε σύγκριση με την προηγούμενη αναμέτρηση, ωστόσο προσπαθεί να συγκεντρώσει γύρω του τις λεγόμενες “αντισυστημικές” δυνάμεις. Δηλαδή εκείνες που αντιτίθενται στο Μνημόνιο και σε όσα αυτό προβλέπει για τη ΔΕΗ (ιδιωτικοποίηση, αύξηση τιμολογίων κλπ).
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το euro2day, σε μήνυμά του το βράδυ της Τρίτης, ο Νίκος Φωτόπουλος έγραφε «οι
συστημικοί δεν τα κατάφεραν. Η ΓΕΝΟΠ θα συνεχίσει να μάχεται πάντα στο πλευρό των εργαζομένων και των ανθρώπων του μόχθου».
Το πρόβλημα για το Νίκο Φωτόπουλο είναι ότι αμφισβητείται έντονα σε συνδικαλιστικό επίπεδο, σε επίπεδο πρακτικών και ενδοσυνδικαλιστικών μεθοδεύσεων, με αποτέλεσμα ο συνασπισμός των “αντιμνημονιακών” να αποτελεί δύσκολη υπόθεση.
Ειδικότερα, “αυτονομιστικές” τάσεις έναντι της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αναπτύσσει το πρωτοβάθμιο σωματείο “Σπάρτακος” που με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία στην παραγωγή επιδιώκουν ενιαία και αυτόνομη εκπροσώπηση απέναντι στη μητρική εταιρεία (δηλαδή να υπογράφουν συλλογικές συμβάσεις για τους εργαζόμενους στην παραγωγή ανεξάρτητα από τη ΓΕΝΟΠ).
Για την ιστορία ο συνδυασμός του Νίκου Φωτόπουλου (ΠΑΣΚΕ-ΓΕΝΟΠ) κατέλαβε εννέα έδρες από 14 που είχε λάβει στις προηγούμενες εκλογές.
Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ (Α. Καράς) με 64 ψήφους και 8 έδρες, ακολουθούμενη από το δεύτερο, διασπαστικό ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ (Νέα Δημοκρατική ΑΚΕ του γ. γραμματέα του Δ.Σ. Κ. Κατσαρού) με 45 ψήφους και 5 έδρες.
Τρεις έδρες κατέλαβε το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Αδαμίδη (ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ) που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και το στήριξαν εργαζόμενοι από τα λιγνιτωρυχεία, ενώ τρεις έδρες πήρε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο συνδυασμός του ΚΚΕ πήρε δύο έδρες, και άλλες δύο κατέλαβε ο συνδυασμός που στήριξε ο πρώην γενικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Ρίζος Ρίζος.
 
ΠΗΓΗ euro2day.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ποισ εδωσε τισ πλιροφοριεσ στο ευρωντει.τον αδαμιδι τον στιριξε ο μπιτσασ ι εδοπ διλαδι.οχι οι λιcnitorixoi