DEH

DEH

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Κρίσιμες οι εκλογές στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στο μεθαυριανό συνέδριο

Κρίσιμες για τους εργαζόμενους και την επιχείριση  τη ίδια είναι οι επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του 35ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου του συνδικάτου το οποίο διεξάγεται 21-23 Οκτώβρη.
Οι επόμενη διοίκηση θα κληθεί να αντιπαλέψει ή να συμφωνήσει  την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, του “ξεπουλήματος” των δικτύων, των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων,τις αυξήσεις στα τιμολόγια καθώς και τις αλλαγές στα εργασιακά, που σχεδιάζουν κυβέρνηση και τρόικα.
Στην ΠΑΣΚΕ, με χωριστό ψηφοδέλτιο, από εκείνο του προέδρου της ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλου κατεβαίνει στο εκλογικό συνέδριο ο Γ. Αδαμίδης, πρόεδρος του μεγαλύτερου πρωτοβάθμιου σωματείου της ΔΕΗ “Σπάρτακος”.
Η διάσπαση αυτή θεωρείται εν πολλοίς αναμενόμενη μετά τη ρήξη των δύο συνδικαλιστικών για τη συλλογική σύμβαση εργασίας, καθώς και για το ότι ο Ν. Φωτόπουλος δεν ψήφισε το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εθνικές εκλογές .
Ομοίως και στον χώρο της ΔΑΚΕ υπάρχει διάσπαση καθώς ο Κ. Κατσαρός νυν Γραμματέας της ομοσπονδίας ο οποίος είχε αμφισβητηθεί για ολιγορία και συμβισβασμό με την ΠΑΣΚΕ από τα μέλη της ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ κατά την θητεία του, θα βρεθεί “αντιμέτωπος” με τον Α. Καρρά Γραμματέα της ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ.
Παράλληλα, δημιουργήθηκε κι ένα συσπειρωτικό ψηφοδέλτιο με δυνάμεις του χώρου της Αριστεράς, η “Αγωνιστική Ενότητα Εργαζομένων ΔΕΗ” στο οποίο συμμετέχουν οι συνδικαλιστικές κινήσεις Αυτόνομη Παρέμβαση Εργαζομένων ΔΕΗ, Αυτόνομη Συνδικαλιστική Συσπείρωση ΔΕΗ, Ταξική Συσπείρωση ΔΕΗ και συνεργαζόμενοι, οι οποίες όπως φαίνετε έχουν την επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στον Ρίζο Ρίζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: