DEH

DEH

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

H ΔΕΗ να ανακαλέσει τις αποσπάσεις

Η ασφάλιση της ΔΕΗ δημιουργήθηκε με τον νόμο της κυβέρνησης του 1966 επί υπουργίας Μητσοτάκη και στηρίζονταν στον πρωτοποριακό θεσμό της αυτασφάλισης με τον οποίο τα έσοδα που είχε το ταμείο μεταφέρονταν σαν επένδυση στην επιχείρηση. Τότε βεβαίως η ΔΕΗ προορίζονταν για Δημόσια επιχείρηση και το συνδικάτο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στήριζε την ΔΕΗ Δημόσια 100% και όχι την ιδιωτικοποίησή της.
Οι ηγεσίες όμως του συνδικάτου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ( ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΑΔ) διολισθαίνοντας από το 1999 στην πολιτική του
νεοφιλελευθερισμού αποδέχτηκαν τότε εν όψει του χρηματιστηρίου τον αποχωρισμό της ΔΑΠ/ΔΕΗ από το σώμα της ΔΕΗ και την μετονομασία της σε ΟΑΠ/ΔΕΗ και κατόπιν σε ΤΑΠ/ΔΕΗ προκειμένου να ιδιωτικοποιηθεί η επιχείρηση – φτάσανε μάλιστα να πουλάνε μετοχές της επιχείρησης στα γραφεία του συλλόγου.
Η διολίσθηση όμως μέσα από συνεχόμενους ασφαλιστικού νόμους μετέτρεψε το ΤΑΠ/ΔΕΗ σε ΤΑΥΤΕΚΩ και τώρα πλέον και σε ΕΟΠΥΥ βάζοντας κάθε φορά σε δυσκολότερη θέση την μοίρα των συναδέλφων που από υπάλληλοι ΔΕΗ έγιναν κατά απόσπαση υπάλληλοι ΔΕΗ και τώρα πλέον με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου κινδυνεύουν να ενταχθούν στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, κάτι που οδηγεί σε μεγάλη μείωση του μισθού τους.
Επειδή λοιπόν οι συνάδελφοι ουδέποτε επέλεξαν να εργάζονται είτε στον ΟΑΠ/ΔΕΗ, είτε στο ΤΑΠ/ΔΕΗ, είτε στο ΤΑΥΤΕΚΩ, είτε στον ΕΟΠΥΥ αλλά έχουν εξαναγκαστεί να εργάζονται εκεί από την πολιτεία ενώ προσελήφθησαν ως υπάλληλοι ΔΕΗ και υπάλληλοι ΔΕΗ είναι λογικό να παραμείνουν, καλούμε την Διοίκηση της ΔΕΗ να ανακαλέσει τις αποσπάσεις τους και να τους επαναφέρει στην ΔΕΗ όπου όλοι τους ανήκουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: