DEH

DEH

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΝΔ: Εγκληματούν όσοι παρακινούν καταστάσεις χάους και αναρχίας

Πρακτικές υποκατάστασης του κράτους δεν θα περάσουν, διαμηνύει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της με αφορμή τις δηλώσεις Στρατούλη για τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Σχετικά άρθρα  και κατηγορεί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι διαπράττουν έγκλημα όταν παρακινούν καταστάσεις χάρους και αναρχίας.
«Απόπειρες - και μάλιστα βίαιες - που στόχο έχουν την υποκατάσταση του κράτους, πλήττουν καίρια τη διεθνή εικόνα και τα συμφέροντα της χώρας. Τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που υποκινούν ή στηρίζουν παρόμοιες πρακτικές, ας σκεφτούν, επιτέλους, τι μπορούν να
προσφέρουν και όχι τι να πάρουν από την Πατρίδα. Κάνουν λάθος εάν οραματίζονται μια Ελλάδα "ξέφραγο αμπέλι". Διαπράττουν έγκλημα εάν παρακινούν καταστάσεις χάους και αναρχίας. Τέτοιες πρακτικές δεν θα περάσουν», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Λ. Συγγρού.
Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ
«Η προσπάθεια τρομοκράτησης και ενοχοποίησης των λαϊκών αγώνων θα πέσει στο κενό», ανταπάντησε η Κουμουνδούρου και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιλέγει την «επικίνδυνη στρατηγική της έντασης και των απειλών εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ ως απαραίτητο συμπλήρωμα της καταστροφικής πολιτικής που εφαρμόζει». Το «'χάος' είναι παράγωγο της πολιτικής τους και όχι των ειρηνικών δημοκρατικών διαμαρτυριών των εργαζομένων», σημειώνει με νόημα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Την άμεση απελευθέρωση των 18 συλληφθέντων ζήτησε ο νωρίτερα ο Δημήτρης Στρατούλης κάνοντας λόγο για «αυταρχική και αντιδημοκρατική κατηφόρα» της κυβέρνησης και για «πρακτικές αστυνομικού κράτους» με τις οποίες αγνοεί ακόμα και τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
ΓΕΝΟΠ: Δεν πρόκειται να μας φιμώσουν
Οξύτατη ήταν η αντίδραση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για τις συλλήψεις των 18 στελεχών της, μεταξύ των οποίων και του προέδρου Νίκου Φωτόπουλου.
«Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, με εντολή της πολιτικής ηγεσίας και ύστερα από προτροπή μεγάλου καναλιού, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 18 συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας που είχαν καταλάβει το κτήριο πληροφοριακών συστημάτων στη Μεσογείων της ΔΕΗ, προκειμένου να αποκαλύψουν σκάνδαλα σχετικά με το χαράτσι και αυτό ενώ ο εισαγγελέας παρουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ έλεγε πως δεν έχει διαπραχθεί κανένα αδίκημα», υποστηρίζει η Ομοσπονδία και μιλά για «ωμή παρέμβαση των πραγματικών κυβερνώντων του τόπου», η οποία «αποτελεί μία ακόμη απόδειξη για το πόσο σάπιο είναι το πολιτικό σύστημα αφού η πολιτική ηγεσία δεν υπηρετεί τους νόμους αλλά τις εντολές των μεγαλοκαναλαρχών».
«Ό,τι και να κάνουν, όσες φορές και να μας σύρουν στις αίθουσες του δικαστηρίου δεν πρόκειται να μας φιμώσουν», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: