DEH

DEH

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

κ. Φωτόπουλε,
Παρακολούθησα με μεγάλη προσοχή τόσο την τελευταία σας συνέντευξη της 1-10-2012 στη ΝΕΤ όσο και την τοποθέτηση/εισήγηση σας στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ της 27-9-2012 που έχετε αναρτήσει στον ιστοχώρο σας. Κατ’ αρχάς, μπορώ να πω ότι η γενική σας τοποθέτηση για μία κινητοποίηση διαρκείας υπέρ του συνόλου του Ελληνικού Λαού είναι αυτή στην οποία όλοι μας ελπίζουμε και σας συγχαίρω για αυτό.
Παρ’ όλα αυτά όμως έχω ορισμένες αντιρρήσεις και προτάσεις να σας κάνω ως συμΠολίτης και Ελληνίδα που από το 2009 μάχομαι υπέρ της Ελλάδος, τις οποίες αντιρρήσεις
και προτάσεις πιστεύω ότι θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψη σας εάν πράγματι στοχεύετε σε μία κίνηση – λάκτισμα που θα κινητοποιήσει την κοινωνία για το αποφασιστικό χτύπημα κατά όλης της ανομίας και όλης της καταπίεσης που επικρατεί στις κυβερνητικές τάξεις και πράξεις και που έχει πλήξει ανεπανόρθωτα όλους τους απλούς Πολίτες σαν και εμένα :
1. είναι σαφές ότι εάν στις κινητοποιήσεις σας προβείτε στις κλασικές διακοπές ρεύματος ( ή αφήσετε να συμβούν από την διοίκηση με το πρόσχημα της απεργίας σας ) δεν θα έχετε ανταπόκριση από τους Πολίτες που θα αισθανθούν ( και με την βοήθεια των ΜΜΕ ) ότι τους τιμωρείτε αντί να τους προστατεύετε και να τους στηρίζετε.
Εάν λοιπόν θέλετε να έχετε την στήριξη της κοινωνίας και τα αποτελέσματα που τονίσατε ότι επιθυμείτε να πετύχετε κατά την διάρκεια της τοποθετήσεως σας θα πρέπει να στοχεύσετε με την απεργία σας στο κράτος –παρακράτος και όχι στην κοινωνία που δεινοπαθεί εξ αιτίας του.
Δηλαδή, αντί με την απεργία σας να αφήσετε να προκληθούν διακοπές ρεύματος στους απλούς Πολίτες που πιθανώς να είναι επικίνδυνες για την ζωή αρρώστων ή το τελειωτικό χτύπημα σε χειμαζόμενες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, σκεφτείτε το ενδεχόμενο αντί να απεργήσετε τυπικά να κινηθείτε με στόχο τα υπουργεία και τον δημόσιο τομέα και να κόψετε το ρεύμα σε όλα εκτός από πυροσβεστική, νοσοκομεία, σχολεία και τάγματα ασφαλείας της Χώρας.
Με αυτό τον τρόπο κάνετε πράξη την βούληση του κόσμου να απορρίψει αυτή την κυβέρνηση και αυτό το κράτος αδίκου-παρακράτος αφαιρώντας τους το ρεύμα. Το ρεύμα το οποίο σημειωτέον ανήκει στους Πολίτες ως οφείλει με το καθεστώς ΔΕΚΟ, εκτός του γεγονότος ότι πληρώνεται το ρεύμα των υπουργείων και του δημοσίου από την τσέπη του Πολίτη.
Χτυπήστε το κράτος-παρακράτος και όχι την κοινωνία και η κοινωνία θα ανταποκριθεί.
2. δικαίως και σωστά καταμαρτυρείτε την παντελή ανισότητα που επικρατεί, με τους απλούς Πολίτες να υποφέρουν και να αντιμετωπίζουν κόψιμο του ρεύματος ενώ οι ανώτατες υπερπλούσιες τάξεις που συνεχώς παρουσιάζονται ως εμπλεκόμενες σε κάθε διαφθορά, κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και αδιαφανείς διαδικασίες σε βάρος του κράτους και της κοινωνίας προστατεύονται.
Εσείς είστε σε θέση να το αντιστρέψετε αυτό στα πλαίσια των κινητοποίησεων σας :
ανοίξτε το ρεύμα σε κάθε σπίτι που έχει κοπεί πηγαίνοντας από προάστιο σε προάστιο και περιοχή σε περιοχή. Κόψτε το ρεύμα σε όσους χρωστούν εκατομμύρια και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που απαξιούν να πληρώσουν.
Επαναφέρετε εσείς την κοινωνική δικαιοσύνη και η κοινωνία θα ανταποκριθεί.

3. το χαράτσι/ΕΕΤΗΔΕ ήταν αντισυνταγματικό και αντιανθρωπιστικό ούτως ή άλλως και το ΣτΕ το επέτρεψε μόνο με την έννοια του προσωρινού ‘έκτακτου μέτρου’ ‘έκτακτης ανάγκης’ αλλιώς θα το απέρριπτε.
Και βεβαίως υπήρχε και το θέμα της επιφανειακής και φαινοτυπικής αναλογικότητας που αναφέρατε στην συνέντευξη σας στη ΝΕΤ αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι εμμέσως πλην σαφώς όλοι παραδέχτηκαν την αντισυνταγματικότητα του μέτρου και έκαναν τα στραβά μάτια, μεθοδεύοντας μετά και ακόμα πιο απροκάλυπτα την προστασία των υπερπλουσίων όπως περιγράψατε περιληπτικά. Σας προτείνω λοιπόν να προβείτε εσείς ως ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στην προσβολή του νόμου εκ νέου. Κάτι που οφείλετε να πράξετε ως ο Κώδικας δεοντολογίας σας αλλά και το ίδιο το Σύνταγμα επιτάσσει και μάλιστα θεωρώ ότι κάθε μέρα που έχετε αφήσει να περνάει χωρίς να το πράττετε πλήττει τους συνανθρώπους μας ενδεχομένως ανεπανόρθωτα και καταστροφικά. Οφείλετε να καταγγείλετε το χαράτσι/ΕΕΤΗΔΕ ως εκ φύσεως μη αναλογικό ( πέραν της μετέπειτα τροποποιήσεως του με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που επικαλεστήκατε) αφού η χρέωση ανά τετραγωνικό μέτρο που παραμένει ίδια ανά εισοδηματική τάξη ασχέτως αναλογικότητας/αντιστοιχίας με το εισόδημα κάνει την φορολόγηση ανά τετραγωνικό μέτρο ιδιοκτησίας αντιστρόφως ανάλογη και όχι αναλογική για τους Πολίτες. Δηλαδή ουσιαστικά, ο πιο φτωχός πληρώνει το τετραγωνικό πιο ακριβά διότι απαιτείται μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος του επί τοις εκατό από αυτό που καλείται να πληρώσει ο πλούσιος, αν το πληρώσει και αυτό.
Επιπλέον, να τονίσετε ότι το χαράτσι είναι φόρος επί ήδη φορολογημένης περιουσίας και οδηγεί στην έμμεση δήμευση της περιουσίας αυτής που υπάρχει με την εγγύηση του Συντάγματος για κάθε Πολίτη και που βεβαίως καθιστά τον φόρο αυτό παράνομο.
Κάντε αυτό που θέλει η κοινωνία και η κοινωνία θα ανταποκριθεί. Αυτό είναι απλός νόμος της κοινωνικής επιστήμης και δεδομένο της Ιστορίας του Ανθρώπου.
Ελπίζω να ανταποκριθείτε σε αυτή την έκκληση και να είστε οι πρώτοι από τους συνδικαλιστικούς φορείς που θα επανέλθουν στο κύρος των προστατών της κοινωνίας και όχι να παραμείνουν στην συνείδηση των Πολιτών ως επιδιώκοντες την προστασία μόνο των εξατομικευμένων συμφερόντων τους.

Όλγα Γεωργίου Γεριτσίδου
Ειδική Εκπαιδευτική Ψυχολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: