DEH

DEH

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΠΑΣΚΕ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ/K.H.E. :H ΔΕΗ η μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας μας με την τεράστια προσφορά σε εθνικό, οικονομικό, κοινωνικό και εργασιακό επίπεδο ΕΚΠΟΙΕΙΤΑΙ

Η Επιχείρηση που χαρακτηρίζεται ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ και ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ της εθνικής οικονομίας αφού οδηγήθηκε σε απαξίωση ΤΩΡΑ τεμαχίζεται, ακρωτηριάζεται και ξεπουλιέται σε συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα που είναι μέλη του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου της χώρας.

Με τις προγραμματικές δηλώσεις η Κυβέρνηση προσπάθησε με λόγια κενά περιεχομένου να εντυπωσιάσει μόνο τους βουλευτές καλύπτοντας και κρύβοντας την αδυναμία της να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την ενεργειακή αγορά.
Επί της ουσίας και όχι με τσαμπουκάδες η ελληνική κοινωνία και οι εργαζόμενοι περιμένουν ν’ ακούσουν ποιός είναι ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Ποια είναι η πολιτική για τον λιγνίτη και τα νερά; Ποια θέση στην αγορά θα έχει η ΔΕΗ; Για την οποία ο κ. Βενιζέλος (μιλώντας Βουλή των Ελλήνων) τόνισε ότι: «επιβάλλεται ο δημόσιος τομέας και ειδικότερα ο εισπρακτικός μηχανισμός να
οργανωθεί στα πρότυπά της ΔΕΗ που είναι άρτια οργανωμένη και αποτελεσματική επιχείρηση».
Θα περιμέναμε ν΄ ακούσουμε για το θεσμικό πλαίσιο που είναι θηλιά στο λαιμό της ΔΕΗ (όπως κατήγγειλε το 2009 ο κ. Αθανασόπουλος πρώην Διευθύνων Σύμβουλος αλλά και πρόσφατα ο κ. Ζερβός),
Θα περιμέναμε ν’ ακούσουμε για την σημαδεμένη τράπουλα και τα παιχνίδια της αγοράς Η/Ε που είναι στημένα σε βάρος της ΔΕΗ.
Θα περιμέναμε ν’ ακούσουμε για τη λεηλασία της ΔΕΗ και ποιοι είναι αυτοί που θέλουν και επιθυμούν την δημιουργία ΚΑΡΤΕΛ ενέργειας.
Αντί για υπεύθυνες πολιτικές προτάσεις παρακολουθήσαμε -και είναι λυπηρό και δεν τιμά το πολιτικό προσωπικό της χώρας- να στοχοποιείται και να συκοφαντείται η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για εργασιακές κατακτήσεις που βαπτίσθηκαν ΠΑΡΤΥ ΑΝΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ και να αποφεύγονται αναφορές για τα πραγματικά ΠΑΡΤΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ για τις επιδοτήσεις επιχειρηματιών, με τους «κουμπάρους», την SIEMENS, το Βατοπαίδι, τα υποβρύχια, τα βαπόρια κι ένα από ατελείωτο κατάλογο πολιτικών αποφάσεων και επιλογών.
Στο βασίλειο της Κλεοπάτρας δεν βρίσκεται η ΓΕΝΟΠ και οι εργαζόμενοι. Βρίσκονται συγκεκριμένοι ένοικοι και καλεσμένοι που απολαμβάνουν τα πλούτη του σε βάρος των εργαζομένων. Βρίσκονται οι κρατικοδίαιτοι ιδιώτες ψευτοεπενδυτές, οι φοροφυγάδες και οι φοροκλέφτες. Βρίσκονται τα πολιτικά πρόσωπα που με κότερα επιχειρηματιών διασχίζουν το Αιγαίο και διασκεδάζουν στις παραλίες της Μυκόνου.
Το «αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια» σε άλλα πρόσωπα και σε άλλη διεύθυνση να σταλεί ως μήνυμα και όχι στη ΓΕΝΟΠ και στους εργαζομένους.
Σε κάθε περίπτωση η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με το βάρος της ιστορίας της και τη βαθιά ριζωμένη αγωνιστικότητά της θα συνεχίσει να αποκαλύπτει τις πολιτικές και τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την εκποίηση της ΔΕΗ και θα αγωνιστεί με όποιο κόστος να μην περάσουν τα σχέδιά τους.
Τίποτα δεν θα αφήσουμε στα νύχια των αχόρταγων δανειστών, των κατακτητών και των ντόπιων υποστηρικτών τους.
  • ΖΗΤΑΜΕ δημόσιο διάλογο για την ενεργειακή πολιτική της χώρας.
  • ΖΗΤΑΜΕ προστασία και ίση μεταχείριση της ΔΕΗ για να ανταγωνιστεί το εχθρικό περιβάλλον της αγοράς Η/Ε.
ΜΗΝ ξεχνάτε ότι η ΔΕΗ χτίστηκε χωρίς καμία συμμετοχή του κράτους και μόνο από τις εισφορές των εργαζομένων, του εργοδότη και από τους καταναλωτές με την ανά τετράμηνο πάγια πληρωμή.
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: