DEH

DEH

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Ο πόλεμος της ΓΕΝΟΠ, η υποκρισία και ο νικητής της μάχης. Η πρακτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κατά τη παραμονή της έχει διαλύσει τελείως τη βάση της ΠΑΣΚΕ που πλέον τα αποτελέσματα προβλέπονται χειρότερα από τις προηγούμενες φορές. Αν συνεχίσει την ίδια πολιτική η κυβέρνηση Σαμαρά σύντομα και η ΔΑΚΕ θα οδηγηθεί στην πλήρη αποδυνάμωση της με τις νέες δυνάμεις να αποκαθιστούν τις παλιές.

του Μιχάλη Αγραφιώτη
από την στήλη του στο kozan.gr

Ο παρασκηνιακός πόλεμος των τελευταίων μηνών έρχεται έντονα στο προσκήνιο και τις επόμενες εβδομάδες θα ενταθεί με μετωπική μάχη που πρόκειται να διεξαχθεί όπως φαίνεται μέχρι τελικής πτώσεως. Έριδες, φήμες αλλά και πισώπλατα μαχαιρώματα κυριαρχούν πλέον στους συνδικαλιστικούς κύκλους. Σ’ αυτές τις διαμάχες κυριαρχούν πάντα αυτοί που πολιτικά υποστηρίζονται από κομματικούς φορείς με ανοδική τροχιά μέσα στην κοινωνία και χάνουν έδαφος οι συνδικαλιστές που συμπλέουν με κομματικούς φορείς που «πνέουν τα λοίσθια». Αυτό θα φανεί στο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες εβδομάδες.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία που προκύπτουν από συνδικαλιστικούς φορείς δείχνουν ότι αποτυπώνεται το ίδιο κλίμα με τις βουλευτικές εκλογές των περασμένων μηνών. Η πρακτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κατά τη παραμονή της έχει διαλύσει τελείως τη βάση της ΠΑΣΚΕ που πλέον τα αποτελέσματα προβλέπονται χειρότερα από τις προηγούμενες φορές. Αν συνεχίσει την ίδια πολιτική η κυβέρνηση Σαμαρά σύντομα και η ΔΑΚΕ θα οδηγηθεί στην πλήρη αποδυνάμωση της με τις νέες δυνάμεις να αποκαθιστούν τις παλιές.

Ειδικά στο χώρο της ΔΕΗ το φαινόμενο θα είναι πολύ πιο έντονο γιατί τα αποτελέσματα είναι και θα είναι ιδιαίτερα αισθητά και εμφανή στους εργαζομένους. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια η προκλητική συμπεριφορά ορισμένων συνδικαλιστών κατέστρεψε το κίνημα και το οδήγησε να αμφισβητείται στο μέγιστο βαθμό από τους εργαζόμενους.

Κανείς δεν μπορεί να υποκριθεί πλέον ότι βοηθά τους εργαζομένους, γιατί όταν ήταν να δοθούν οι μάχες για τους εργαζομένους λίγοι ήταν αυτοί που αντιστάθηκαν στους χειρισμούς Παπακωνσταντίνου, ενώ αρκετοί διαπραγματευόταν με την πολιτική τους τύχη, ώστε να αξιωθούν να συμμετάσχουν σε ψηφοδέλτια έχοντας πολιτική προίκα ή να τύχουν καλύτερης μοίρας σε κομματικά αξιώματα και δημόσιες θέσεις.

Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε που βαδίζουν τα πράγματα σε πολιτικό επίπεδο και βεβαίως αυτό θα αποτυπωθεί και στην μάχη της ΓΕΝΟΠ. Από την πλευρά του ο σημερινός Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ προκλήθηκε για την πραγματοποίηση εκλογών και απάντησε, δείχνοντας ότι δεν φοβάται την εκλογική αναμέτρηση, η οποία όπως όλα δείχνουν θα είναι μέχρι τελικής πτώσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: