DEH

DEH

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Φυλάνε ... τις κολώνες της ΔΕΗ!

Φυλάνε ... τις κολώνες της ΔΕΗ!
Τα κρούσματα των απανωτών κλοπών των μετασχηματιστών, ειδικά στον Δήμο Κιλελέρ, τον τελευταίο καιρό έχουν πάρει κυριολεκτικά τη μορφή επιδημίας καθώς συνολικά οι αγρότες μετρούν πάνω από 80 περιστατικά μέσα σε διάστημα ενός χρόνου με αποτέλεσμα, καθώς η ΔΕΗ δεν μπορεί να τους αντικαταστήσει άμεσα, πολλές εκατοντάδες στρέμματα να απειλούνται με αφανισμό.

Στη Χάλκη, στα σημεία που «χτύπησαν» οι κλέφτες του χαλκού, μας συνοδεύει για να μας δείξει τα σημεία των επιδρομών στα βαμβακοχώραφα, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Κιλελέρ κ. Βασίλης Χατζούλης.

Εκεί η αγανάκτηση των αγροτών που απελπισμένοι βλέπουν την παραγωγή τους να «καίγεται» χωρίς νερό, περισσεύει: «Πάει το βαμβάκι, πάει το καλαμπόκι, πάνε όλα, είμαστε στην αιχμή της αρδευτικής περιόδου και δεν μπορούμε να ποτίσουμε, μας κατέστρεψε πριν λίγο καιρό το χαλάζι και προσπαθούσαμε κάπως να συνεφέρουμε τις καλλιέργειες, τώρα όμως ήλθε το τέλος. Αισθανόμαστε απροστάτευτοι από την Αστυνομία και τις αρχές που δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους κλέφτες και να μας απαλλάξουν από το κακό.

Έτσι με βάρδιες τώρα φυλάμε τη νύχτα όσους ακόμα μετασχηματιστές έχουν μείνει στα χωράφια για να σώσουμε τη σοδειά των συγχωριανών μας τουλάχιστον»... Στη Χάλκη οι αγρότες πήραν τις καραμπίνες και φυλάνε...σκοπιά κάτω από τις κολώνες της ΔΕΗ λες και βρίσκονται σε φυλάκια παραμεθορίου περιοχής και δηλώνουν αποφασισμένοι –αν χρειαστεί- να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, ενώ απανωτά S.O.S. προς τις αρχές έχει εκπέμψει κατά καιρούς και ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Ρίζος Κομήτσας, ζητώντας προστασία και εξιχνίαση του κυκλώματος των κακοποιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: