DEH

DEH

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Aνακοίνωση του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια -ΣΕΕΕΝ- για την καθυστέρηση πρόσληψης έκτακτου προσωπικού στη ΔΕΗ

Είναι γνωστή η καθυστέρηση πρόσληψης έκτακτου προσωπικού στη ΔΕΗ (ορυχεία και σταθμούς παραγωγής) για λόγους που έχουν να κάνουν με την καθυστέρηση της Π.Υ.Σ., σύμφωνα με το νόμο 4057/12.
Με αφορμή αυτό το γεγονός δηλώνουμε για μια ακόμη φορά ότι:
  1. Είναι ρεαλιστικό το συνδικαλιστικό κίνημα της περιοχής μας αλλά και γενικότερα να παλέψει και να διεκδικήσει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. 5000 προσλήψεις εδώ και τώρα στο ΛΚΔΜ με παράλληλη κατάργηση του δουλεμπορίου.
  2. Η ολοένα και μεγαλύτερη αναγκαιότητα πρόσληψης έκτακτου προσωπικού προέρχεται από τη συνταξιοδότηση μόνιμου προσωπικού. Τα μέτρα της τελευταίας τριετίας επιταχύνουν αυτή τη διαδικασία και θα επιταχυνθεί ακόμη περισσότερο με βάση της εξαγγελίες της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)
  3. Τα παραπάνω αποτελέσματα είναι οι συνέπειες από την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και τον ανταγωνισμό που δυστυχώς της αποδέχτηκε με ευλαβική συνέπεια η πλειοψηφία του συνδικαλιστικού κινήματος (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΑΔ) γιατί αποτελεί βασικό συντελεστή της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου και φυσικά επιβάλλεται από τη συνθήκη του Μααστριχτ, που ψήφισαν και υπερασπίζονται με σθένος η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αποτελεί υποχώρηση το να παλεύει το συνδικαλιστικό κίνημα για προσλήψεις έκτακτου προσωπικού ενώ είναι ρεαλιστικό και αναγκαίο για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!
Ενώ η τεχνολογία, η γνώση και η επιστήμη φτάνουν στο απόγειο την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι και κυρίως η νέα γενιά που αποτελούν την πλειοψηφία αυτών των εργαζομένων, αναγκάζονται να εργάζονται με όρους και συνθήκες πολύ χειρότερες από αυτές των πατεράδων τους.
Καλούμε τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές παρατάξεις, να αλλάξουν τους συσχετισμούς σε ταξική κατεύθυνση ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια του ΠΑΜΕ σε πρωτοβάθμια σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους (μόνιμους, εργαζόμενους στις εργολαβίες, διμηνήτες και οχταμηνήτες) να συσπειρωθούν στο ταξικό συνδικάτο της περιοχής, στο Σωματείο Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια, που παλεύει για ΔΕΗ πλήρως κοινωνικοποιημένη στην υπηρεσία των εργαζομένων και του λαού.
Μόνο σε μια τέτοια ΔΕΗ μπορούν οι εργαζόμενοι να έχουν ανθρώπινες εργασιακές και ασφαλιστικές συνθήκες.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να υποχωρήσουν. Παράλληλος αγώνας για το άμεσο αλλά και για την προοπτική, για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς τα παιδιά μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: