DEH

DEH

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΠΑΜΕ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ Συνεχίζουν τη δράση ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ

Η παράδοση της Ενέργειας στον έλεγχο των μονοπωλίων πρέπει να συναντήσει την αντίσταση όλων των εργατών

Πολύμορφη δράση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ αναπτύσσει το ΠΑΜΕ, ταξικά συνδικάτα και Ομοσπονδίες αναδεικνύοντας ότι η παράδοση της Ενέργειας στον έλεγχο των μονοπωλίων αφορά όλο το λαό και γι' αυτό πρέπει να συναντήσει την οργανωμένη αντίστασή του.
Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, στις 6.45 π. μ. στελέχη της Γραμματείας Ενέργειας του ΠΑΜΕ, μαζί με την Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα Τρόφιμα-Γάλα-Ποτά, την Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, την Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία-Ιματισμό-Δέρμα, με στελέχη από το χώρο του Εμπορίου και των Υπηρεσιών θα μιλήσουν με τους εργαζόμενους στα ορυχεία και τους σταθμούς παραγωγής στη Μεγαλόπολη.
Τις οδυνηρές συνέπειες που έχουν οι ιδιωτικοποιήσεις για όλο το λαό αναδεικνύει και χτεσινή ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ με την οποία καλεί το λαό «να σταματήσουμε το νέο έγκλημα που επιχειρείται με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, καμιά ανοχή στα αντιλαϊκά σχέδια. Η ΕΓ του ΠΑΜΕ καλεί τα ταξικά συνδικάτα να πρωτοστατήσουν στο να μην περάσει η λαίλαπα των ιδιωτικοποιήσεων. Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, της Ενέργειας συνολικά, αφορά όλους τους εργαζόμενους. Παλεύουμε:
Ενάντια στην πλήρη ιδιωτικοποίηση (για να μην πουληθεί καμιά μονάδα της ΔΕΗ, κανένα λιγνιτωρυχείο, να μη διαχωριστούν πλήρως τα δίκτυα στη Μεταφορά και τη Διανομή). Για τη μείωση κατά 30% της τιμής του ρεύματος. Καμιά διακοπή ρεύματος για χρέος σε άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους. Κατάργηση του τέλους για τις ΑΠΕ. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Για κατοχύρωση της Ενέργειας ως κοινωνικού αγαθού, σε αντίθεση με την εμπορευματοποίησή της, για ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα Ενέργειας ο οποίος θα αποτελεί λαϊκή περιουσία και θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: