DEH

DEH

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Προκήρυξη για την Επιλογή Νέου Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου – Διαβούλευση για το Πρόγραμμα Συμμόρφωσης του ΔΕΔΔΗΕ

Έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2012 θα διαρκέσει η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την ΡΑΕ για την παροχή υπηρεσιών Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου Ηλεκτρικής Ενέργειας. Με την διαδικασία αυτή θα επιλεγεί ο πάροχος που, για την επόμενη πενταετία, θα διαθέτει ρεύμα στους καταναλωτές όταν οι λοιποί πάροχοι αδυνατούν. Η διαδικασία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Αρχής κατά το άρθρο 57, παρ. 2β του ν. 4001/2011 για την αγορά ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου και σύμφωνα με την υπ’ αρ. 543/2012 Απόφασή της.
Σε περίπτωση που δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον στο πλαίσιο της Πρόσκλησης, ως πάροχος της υπηρεσίας Τελευταίου Καταφυγίου ορίζεται με απόφαση της Αρχής ο Προμηθευτής με το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς ανά κατηγορία πελατών, δηλαδή η ΔΕΗ.
Τουλάχιστον τρεις μήνες πριν την ολοκλήρωση της πενταετίας στην οποία αφορά
η εν λόγω πρόσκληση θα εκκινήσουν οι διαδικασίες για την επιλογή νέου Προμηθευτή για την επόμενη πενταετία.
Επίσης, η ΡΑΕ προκηρύσσει, ως τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2012, δημόσια διαβούλευση για την έγκριση του Προγράμματος Συμμόρφωσης του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).
Απο το παρακάτω link μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο με το κείμενο αναλυτικά:
http://www.rae.gr/site/file/categories_new/about_rae/factsheets/general/270712?p=file&i=0
Το Πρόγραμμα Συμμόρφωσης αποσκοπεί στην αποφυγή τυχόν διακριτικής συμπεριφοράς, μεροληπτικών εταιρικών πρακτικών και στρέβλωσης του ανταγωνισμού κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Με το πρόγραμμα συμμόρφωσης καθορίζονται οι υποχρεώσεις του προσωπικού και της διοίκησης της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. και τα μέτρα που λαμβάνει αυτή για την αποφυγή των παραπάνω. Επιπροσθέτως, προδιαγράφονται τα μέτρα που λαμβάνονται για τη διασφάλιση της εκτέλεσης του Προγράμματος Συμμόρφωσης από το προσωπικό της εταιρείας, όπως επίσης ο τρόπος και τα μέσα για την παρακολούθηση και τον έλεγχο της συμμόρφωσης της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. προς το εν λόγω πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: