DEH

DEH

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για την πρόσληψη αναγκαίου προσωπικού στη ΔΕΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΚΕ
Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, σχετικά με την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού στη ΔΕΗ ΑΕ.
Αναλυτικά το κείμενο:
«ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Θέμα: Πρόσληψη αναγκαίου προσωπικού στη ΔΕΗ ΑΕ
Η ΔΕΗ ΑΕ στους διαγωνισμούς που πραγματοποίησε και έχει προκηρύξει για την 1/7/2015 με τις διαδικασίες που ορίζει το ΑΣΕΠ, υιοθετεί το ανώτατο όριο ηλικίας για προσλήψεις 35 και 40 ετών για διάφορες ειδικότητες. Με αυτό τον τρόπο αποκλείει από τη διαδικασία των προσλήψεων μεγάλη μερίδα υπάρχοντος προσωπικού ορισμένου χρόνου, με το οποίο καλύπτονται ανάγκες της επιχείρησης και ταυτόχρονα ένα μεγάλο αριθμό άνεργου πληθυσμού.
Αυτό συμβαίνει επειδή σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 11 του άρθρου 10 του Ν. 3051/2002, το ανώτερο όριο ηλικίας διορισμού ή πρόσληψης τακτικού προσωπικού στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, έχει καταργηθεί. Όμως με την ίδια διάταξη δίνεται η δυνατότητα στους φορείς που διενεργούν το διαγωνισμό με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, να ορισθούν ανώτερα όρια ηλικίας για τις προσλήψεις τακτικού προσωπικού.
Επιπλέον, οι 450 θέσεις τακτικού προσωπικού που προκηρύχτηκαν από τη ΔΕΗ ΑΕ πανελλαδικά, δεν καλύπτουν τις ανάγκες που υπάρχουν. Η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας είχε σαν αποτέλεσμα το χάσιμο χιλιάδων θέσεων εργασίας και την εντατικοποίηση της εργασίας από την έλλειψη προσωπικού. Οι θέσεις εργασίας που προκηρύχθηκαν δεν καλύπτουν στο ελάχιστο τις ανάγκες ασφαλούς λειτουργίας των σταθμών και ορυχείων και αποκαλύπτουν τους στόχους παραπέρα εντατικοποίησης της εργασίας που θέλουν να επιβάλουν οι μέτοχοι της ΔΕΗ για τα κέρδη τους. Παράλληλα χιλιάδες θέσεις εργασίας μόνιμης και σταθερής δουλειάς μετατράπηκαν σε κακοπληρωμένες ελαστικές σχέσεις εργασίας (οχτάμηνα, εργολαβίες, δίμηνα).
Ερωτάται ο κ. Υπουργός ποια μέτρα θα πάρει, προκειμένου:
Άμεσα να προκηρυχθούν οι νέες μόνιμες θέσεις εργασίας, όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων, χωρίς όριο ηλικίας που αποκλείει χιλιάδες ανέργους, ώστε να καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες ασφαλούς λειτουργίας και εργασίας σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ΔΕΗ ΑΕ.
Να μετατραπούν όλες οι ελαστικές σχέσεις εργασίας (οχτάμηνα, εργολαβίες, δίμηνα) σε μόνιμες, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: