DEH

DEH

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Π.Α.ΜΕ: Η ΓΣΕΕ ενισχύει τη γραμμή της υποταγής της εργατικής τάξης στο φόβο και τον εκβιασμό

pame_logo
Πριν καν τελειώσει η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΓΣΕΕ, η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, έσπευσε να βγάλει Δελτίο Τύπου για το δημοψήφισμα και τις εξελίξεις δείχνοντας έτσι το ζήλο τους να υπερασπιστούν τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των αφεντικών τους. Το απαράδεκτο αυτό κείμενο της πλειοψηφίας δεν έχει καμιά ισχύ.
Όχι μόνο γιατί δεν έγινε καμία ψηφοφορία αλλά και γιατί από τη συζήτηση δεν προέκυψε πλειοψηφία με τέτοιο περιεχόμενο. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ όλα αυτά τα χρόνια έβαλε πλάτη για να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα και τα μνημόνια και δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν.
Από τη μια λέει όχι στα μνημόνια από την άλλη στηρίζει με νύχια και με δόντια την πολιτική που γεννά τα μνημόνια.
Ορκίζεται στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Αναμασά τα ίδια τα εκβιαστικά διλήμματα των επιχειρηματικών συμφερόντων, του πολιτικού τους προσωπικού, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και της ΕΕ. Με τη θέση της ουσιαστικά καλεί την εργατική τάξη να αποδεχτεί ως μονόδρομο την στρατηγική της ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ. Ενισχύει τη γραμμή της υποταγής της εργατικής τάξης στο φόβο και τον εκβιασμό. Ενισχύει την άποψη ότι τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Εργατικής τάξης μπορεί να είναι υπόθεση διαπραγματευτών μέσα στους κανόνες και τις δεσμεύσεις της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ταυτίστηκε για ακόμα μια φορά με τα μέτρα της ΕΕ της ΕΚΤ του ΔΝΤ. Για άλλη μια φορά βάζει σε προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ, του μεγάλου κεφαλαίου γενικότερα. Το ΠΑΜΕ ανέδειξε στη συνεδρίαση την επιθετικότητα των εργοδοτών που οξύνεται σε κάθε χώρο δουλειά αξιοποιώντας τις εξελίξεις. Απαίτησε να παρθούν μέτρα παρέμβασης σε κάθε χώρο δουλειάς. Να διασφαλιστεί η πληρωμή στην ολότητά τους των μισθών , καμία απόλυση, ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών. Δε θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι τις συνέπειες. Η εργατική τάξη να ξεπεράσει τις παγίδες του φόβου των εκβιασμών και των αυταπατών. Να συγκρουστεί με τον πραγματικό αντίπαλο που είναι το κεφάλαιο και η εξουσία του. Να ξεπεράσει και να γυρίσει την πλάτη της στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που αποτελούν τροχοπέδη για τη δυνατότητά της να προετοιμαστεί να οργανωθεί να αντεπιτεθεί απέναντι σε κάθε αντεργατική πολιτική και τελικά να ανοίξει τη δική της προοπτική. Να μη γίνει συνένοχη στην αντεργατική πολιτική τους. Να μην επιλέξει μόνη της το μνημόνιο που θα την καταδικάσει σε διαρκή φτώχεια και εξαθλίωση για την ανάκαμψη των κερδών. Αυτή η στάση να εκφραστεί την Κυριακή με μαχητικό ρεύμα αντίθεσης στα μνημόνια και την ΕΕ που τα επιβάλλει για λογαριασμό των εκμεταλλευτών μας. Ρήξη με την ΕΕ και το δρόμο των μονοπωλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: