DEH

DEH

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Μεγάλη η συμμετοχή στην εκδήλωση ενημέρωσης από τη ΔΕΗ στη Ρόδο

Μεγάλη συμμετοχή των φορέων στην επιτυχημένη εκδήλωση ενημέρωσης των επιχειρήσεων και των κατοίκων των νησιών μας από την ΔΕΗ για το πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών.
Από πλευράς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Φλεβάρη, που προήδρευε και διοργάνωσε την εκδήλωση, παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ηλίας Ζωγραφίδης, οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Χρήστος Μπάρδος, Χαρούλα Γιασιράνη, Χρήστος Ευστρατίου, Μιχάλης Μπαριανάκης, Δημήτρης Τσοπανάκης και ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης κ. Φίλιππος Τριομμάτης. Μεταξύ των
εκπροσώπων φορέων παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Τουριστικών Καταλυμάτων κ. Παναγιώτης Τοκούζης, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Κακλιός και ο κ. Γ. Πάγκαλης, ο κ. Ηλίας Μπούκλας ως εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου, πολλοί άλλοι εκπρόσωποι επιχειρήσεων και οργανισμών καθώς και εκπρόσωποι του Πολιτικού Γραφείου του Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνου Κόνσολα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φλεβάρης αφού μετέφερε τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, ο οποίος στηρίζει κάθε θετικό μέτρο υπέρ των νησιωτών τόνισε ότι: «Η Ελληνική κοινωνία, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική κρίση.
Συνεχώς εξελίσσεται η τραγική οικονομική κατάσταση σε σημείο που να μην γνωρίζουμε τι μας επιφυλάσσει το αύριο και να αγωνιούμε για το μέλλον των παιδιών και των νησιών μας. Τώρα που κάθε παραγωγική δραστηριότητα του τόπου, κινδυνεύει και πασχίζει να κρατηθεί όρθια, αποτελεί δείγμα κοινωνικής ευαισθησίας και πορεία προς τη σωστή κατεύθυνση, η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών.
Εύχομαι και πιστεύω ότι το παράδειγμα αυτό θα ακολουθήσουν και άλλοι για να μπορέσουμε όλοι από κοινού να ελαφρύνουμε το δυσβάσταχτο βάρος του χρέους». Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την εκδήλωση εκπρόσωποι φορέων και συζητήθηκαν απόψεις αλλά και προβληματισμοί αυτών, με τα στελέχη του κλιμακίου της ΔΕΗ.
Το κλιμάκιο της ΔΕΗ αποτελούνταν από τον κ. Λάζαρο Καραλάζο, Γενικό Διευθυντή Εμπορίας, την κα Ευθυμία Τσόγκα, Διευθύντρια Κλάδου Νησιών και τον κ. Κώστα Μπριάνη, Διευθυντή Καταστήματος Ρόδου και ο κ. Νιωτάκης, Υπεύθυνος Έργων της ΔΕΗ.
Ο κ. Καραλάζος κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασε το νέο πρόγραμμα της ΔΕΗ όπως ακολουθεί: «Με στόχο τη μέγιστη κατά το δυνατό στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, το Δ.Σ. της ΔΕΗ, εξαντλώντας τα οικονομικά περιθώρια της Επιχείρησης, αποφάσισε ομόφωνα τη θέσπιση νέου προγράμματος διακανονισμών, με το οποίο καθιερώνονται εξαιρετικά ευνοϊκοί όροι ρύθμισης για την εξόφληση των συσσωρευμένων οφειλών. Συγκεκριμένα για την εξόφληση των οφειλών προβλέπονται τα εξής:
α. Μέχρι 36 μηνιαίες δόσεις σε συνάρτηση με το ύψος της οφειλής και την κατάσταση του οφειλέτη για τους οικιακούς καταναλωτές και τις επιχειρήσεις (πλην των εποχιακών). Με το ισχύον πρόγραμμα προβλέπονταν 8 δόσεις μεσοσταθμικά για τους οικιακούς και τις μικρές επιχειρήσεις και 4 έως 6 δόσεις για τις μεσαίεςκαι μεγάλες.
β. Υποδιπλασιασμός της προκαταβολής, από 20% σε 10%.
γ. Πολυάριθμες δόσεις (40 έως 60) για τους ευάλωτους καταναλωτές, όπως δικαιούχοι Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, άτομα με αναπηρία κλπ.
δ. Προκαταβολή από 10% και από 8 μέχρι 18 δόσεις για τις εποχιακές (τουριστικές) επιχειρήσεις, συναρτήσει της συνέχειας λειτουργίας τους.
ε. Παροχή δυνατότητας ένταξης στις νέες ρυθμίσεις και στους καταναλωτές, οι οποίοι ήδη έχουν διακανονίσει τις οφειλές τους με όρους λιγότερο ευνοϊκούς.
στ. Μικρότερη προκαταβολή και περισσότερες δόσεις σε πελάτες που έχουν επιδείξει μη ορθή συμβατικά συμπεριφορά,στους οποίους παρέχεται η ευκαιρία επαναπροσδιορισμού των σχέσεων τους με την Επιχείρηση.
Θεωρούμε ότι με τις ανωτέρω ρυθμίσεις – γενναία προσφορά της ΔΕΗ προς τους δοκιμαζόμενους από την κρίση πελάτες της, απόρροια της κοινωνικής της υπευθυνότητας, θα προκύψουν βιώσιμοι διακανονισμοί σχεδόν στο σύνολο των περιπτώσεων.
Ταυτόχρονα, καλούνται όλοι οι καταναλωτές να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι της Επιχείρησης, πράγμα που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εκπλήρωση του αναπτυξιακού και κοινωνικού της ρόλου.
Εξυπακούεται ότι προϋπόθεση για την τήρηση των διακανονισμών αποτελεί η συνέπεια ως προς την εξόφληση των τρεχόντων λογαριασμών. Τα καταστήματα της ΔΕΗ και το τηλεφωνικό της Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών, 11770, είναι στη διάθεση όλων των ενδιαφερομένων».
Τέλος ακολούθησε συνάντηση των Ανώτατων Στελεχών της ΔΕΗ που ήρθαν στη Ρόδο και του κ. Φλεβάρη με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο ο οποίος ζήτησε επενδύσεις από τη ΔΕΗ και τις μεγάλες επιχειρήσεις στα νησιά μας και κατανόηση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες μας.


Πηγή : www.rodiaki.gr/article/316627/megalh-h-symmetoxh-sthn-ekdhlwsh-enhmerwshs-apo-th-deh-sth-rodo#ixzz3hCTS0n2D

Δεν υπάρχουν σχόλια: